La Galaţi, ce a iubit Parisul. Premieră la Teatrul „Nae Leonard” (VIDEO)

La Galaţi, ce a iubit Parisul. Premieră la Teatrul „Nae Leonard” (VIDEO)
"Édith Piaf… o viaţă"
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Teatrul Naţional de Operă şi Operetă "Nae Leonard" aduce în faţa publicului gălăţean, în zilele de 13 şi 14 februarie, de la ora 18.30, o nouă premieră - "Édith Piaf… o viaţă", un spectacol de Dan Mirea - regizor, scenograf şi textier, ce a beneficiat de conducerea muzicală a maestrului Nicolae Mantu şi având-o în rolul principal pe îndrăgita solistă Cristina Vasopol.

Spectacol încărcat nu doar de parfumul celebrelor şansonete pariziene, ci şi de foarte multe simboluri şi metafore, "Edith Piaf… o viaţă" este construit ca un veritabil carusel emoţional. Asta pentru că Edith Piaf, omul, a avut o viaţă tumultoasă - cu suişuri şi coborâşuri, cu drame şi glorie, cu iubiri şi dezamăgiri, cu trăiri artistice intense ce aveau să-i aducă nu doar celebritatea, ci şi devenirea în legendă.

Édith Piaf este mai mult decât… o viaţă, este o lume, pe care, iată, avem ocazia să o trăim noi înşine prin spectacolul pus în scenă de artiştii Teatrului Muzical "Nae Leonard".

"La acest spectacol s-a pus suflet, talent și dăruire, chiar și efort fizic până la epuizare, pentru că el nu se bazează doar pe partea interpretativă, ci mai ales pe simțurile cu care faci ca lumea reprezentată de Édith Piaf să se nască pe scenă. Eu consider că o parte determinantă a acestui proiect nu mi se datorează doar mie, ci se datorează întregului colectiv, de la conducere, colectivul artistic și până la atelierele și la echipa tehnică care au lucrat în teatru de dimineață până seara. Însă de sâmbătă, acest spectacol va fi al publicului și am ales acest spectacol, pentru că Teatrul Național de Operă și Operetă "Nae Leonard" îl merită cu adevărat", ne-a mărturisit creatorul acestui spectacol, Dan Mirea.

"Vreau să fiu Édith Piaf pentru public și vreau ca acest spectacol să fie unul strălucitor, pentru că a fost o muncă extraordinară din partea tuturor. Niciodată nu am simțit atât de multă energie! Orchestra m-a sprijinit de fiecare dată, iar după fiecare repetiție plec un om mai bogat. M-am lipit atât de bine de ea (n.a. - Édith Piaf) și ea de mine, încât am convingerea că totul va fi adevăr, iubire și viață!", ne-a spus la rândul ei Cristina Vasopol, care reuşeşte un maraton artistic remarcabil, un rol complex ce-i pune în valoare atât calităţile de solistă, cât şi cele actoriceşti.

Dar, dincolo de acest rol dificil, după cum bine sublinia maestrul Nicolae Mantu, "Édith Piaf… o viaţă" este genul de spectacol care pune în valoare polivalenţa interpretativă a artiştilor Teatrului Muzical gălăţean. Lucru confirmat şi de directorul general, Teodor Niţă: "S-a muncit foarte mult la această producție, de la începutul anului și până acum, pentru că nu este un spectacol ușor, nu este un spectacol de mici dimensiuni și implică toate compartimentele teatrului nostru, de la balet, cor, actori, soliști, artiști interpreți din bandul estradei gălățene. O muncă titanică care s-a desfășurat pe parcursul a 5-6 săptămâni".

"Édith Piaf… o viaţă"… prinde viaţă! La Galaţi, acum, ce a iubit Parisul!

Citit 2593 ori Ultima modificare Sâmbătă, 13 Februarie 2021 00:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.