O comedie şi 18 poveşti de viaţă, la Dramatic

O comedie şi 18 poveşti de viaţă, la Dramatic
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Teatrul Dramatic "Fani Tardini" îşi aşteaptă, în acest sfârşit de săptămână, spectatorii cu două producţii, una de mare succes la public - "Soacra cu trei nurori" şi una jucată cu prospeţime de studenţii de la Facultatea de Arte - "Pasagerii". 

Astăzi, 21 mai, de la ora 19,00, trupa Dramaticului va juca  "Soacra cu trei nurori", unul dintre succesele sale de casă. Povestea „Soacra cu trei nurori” a marelui Ion Creangă a fost adaptată pentru scenă și îmbogățită cu fire narative noi de către regizorul Dan Mirea, un împătimit al umorului popular. În final, Mirea a reușit să livreze un spectacol în care cascadele de râs și ropotele de aplauze se țin lanț, împletindu-se cu muzica de taraf care însuflețește momentele importante ale derulării evenimentelor. Impresionează pe scenă prin aplomb şi energie: Carmen Albu, Svetlana Friptu, Mihaela Lecca-Gorea, Aureliu Bâtcă, Cristina Uja-Neagu, Vlad Ajder, Valeria Taban, Adelin Ilie și Lică Dănilă.
„Această mamă are trei fii pe care îi educă în felul ei. Încearcă să le determine viitorul și să le formeze personalitatea în funcție de reperele ei de viață. Feciorul cel mic face legătura dintre gândirea nouă și mentalitatea veche de la țară, în care lucrurile erau impuse de multe ori încă de la nașterea copiilor. Acest text cred eu că are profunzime și pentru faptul că trezește un semnal de alarmă în lumea mai puțin educată a satului, în care aceste practici încă există, chiar dacă suntem în secolul al XXI-lea. Sigur, nu sub forma asta abruptă, brutală. Dar ea există ca mentalitate și se perpetuează din generație în generație. La țară încă există mentalitatea că, dacă ești bogat, trebuie să te căsătorești cu una bogată. Că, dacă părintele îți spune ce trebuie să faci, nu trebuie să ieși din cuvântul lui, pentru că el este cel care ți-a dat viață și el îți dă și sens”, spune regizorul Dan Mirea.
Duminică, 23 mai, tot de la ora 19,00, este programat spectacolul de licență al promoției 2021 a Facultății de Arte din cadrul Universității „Dunărea de Jos” Galați, clasa lect. univ. dr. Florin Toma, "Pasagerii", de Sam Bobrick. 
Oameni foarte diferiți, având povești foarte diferite, se întâlnesc într-o stație de autobuz. Întâlnirile lor împletesc o temă subtilă, dar profundă. „Actorii sunt povestitorii lumii, iar noi, prin acest spectacol, spunem povestea celor 18 oameni pe care i-am cunoscut la sfârșitul anului trecut și am ajuns să ne însușim amintirile, dramele și speranțele lor. Nu pot să exprim în cuvinte cât de dragi îmi sunt acești oameni, cât de mult mi-a plăcut să îi descopăr în timpul repetițiilor și să îi ascult, vorbind cu ajutorul peniței lui Sam Bobrick. Vă invit să vă regăsiți alături de noi, deoarece «Pasagerii» este un spectacol despre viață și misterioasele sale căi”, declară Denisa Onisie, studentă, cea care le interpretează pe Jane şi Doamna cu plase. Alături de ea joacă: Ionuț Strat, Mihai Păun, Alina Radu, Laurențiu Bobeică, Lavinia Eiler, Doru Ciutacu, Mihaela Godorozea, Bianca Totolici.

Citit 907 ori Ultima modificare Vineri, 21 Mai 2021 02:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.