Zile de basm la „Miniatura Romantică”

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* În această dimineaţă încep recitalurile publice ale celor aproximativ 300 de concurenţi *

O poveste despre muzică, asta au pregătit cei aproximativ 300 de copii şi tineri – număr record de participanţi – înscrişi la Concursul de Interpretare „Miniatura romantică”.

Pianul, flautul, clarinetul, trompeta, trombonul, sosite din diferite zone ale ţării, dar şi din Republica Moldova, sunt doar câteva dintre instrumentele care vor spune, timp de trei zile, câte o poveste.

Deschiderea festivă a competiţiei organizate de Centrul Cultural „Dunărea de Jos” a avut loc aseară, la Liceul de Artă. Ca urmare, recitalurile concurenţilor încep chiar din această dimineaţă.

Acordurile diferitelor instrumente vor răsuna, aproape concomitent, din clădirea Liceului de Artă, a Centrului Cultural şi a Muzeului de Artă Vizuală.

Dacă nu îi vor deranja pe concurenţi, ghidându-se după programul afişat la aceste instituţii, gălăţenii pot asista, alături de juriu, la toate „poveştile” spuse cu virtuozitate de către tineri.

Amfiteatrului Liceului de Artă va fi deschis micilor pianişti, sala de balet de la aceeaşi instituţie îi va găzdui pe violoncelişti şi pe chitarişti, în sala Atelier vor răsuna instrumentele de suflat şi de percuţie (flaut, oboi, clarinet, fagot, corn, trombon, trompetă, percuţie), la Centrul Cultural se va asculta muzică de cameră, iar la Muzeul de Artă Vizuală se fac audiţii de canto.

Copii de grădiniţă, în concurs

Concurenţii înscrişi la „Miniatură”, singurul concurs din România cu repertoriu cu preponderenţă romantic, provin de la şcoli de muzică din Galaţi, Chişinău, Bucureşti, Iaşi, Braşov, Craiova, Piatra-Neamţ, Bacău, Constanţa, Tulcea, Brăila, Ploieşti, Buzău, Slobozia, Gura Humorului, Târgovişte, Botoşani, Călăraşi.

Ca o premieră, anul acesta, la ediţia a XIV-a, competiţia şi-a deschis porţile şi pentru preşcolari, opt copii de grădiniţă concurând la secţiunea Pian.

Gazdă primitoare pentru elevii şi profesorii lor participanţi va fi, peste noapte, campusul Colegiului de Industrie Alimentară “Elena Doamna”.

Recital în Marea Finală

În acest an, preşedintele juriului este decanul Facultăţii de Arte din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” Galaţi, lector doctor Teodor Niţă.

Juriile celor 6 secţiuni vor desemna câte un concurent reprezentativ pentru a participa la Finala pentru Marele Premiu, programată sâmbătă, la ora 16,00, la sala Amfiteatru a Liceului de Artă „Cuclin”.

Citit 621 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.