Poftă de joacă şi prospeţime, în spectacolul de licenţă

Poftă de joacă şi prospeţime, în spectacolul de licenţă
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Studenții din ultimul an la Facultatea de Arte din Galaţi, clasa conf. univ. dr. Radu Horghidan, sprijiniți de cursanții programului de masterat al facultății, vor prezenta spectacolul lor de licență, "O noapte furtunoasă", pe scena Teatrului Dramatic "Fani Tardini", la sfârșitul acestei săptămâni. Avanpremiera are loc vineri, 21 ianuarie, iar premiera este programată duminică, 23 ianuarie. Ambele reprezentații încep la ora 19,00.

Studenții actori le împrumută personajelor ceva din tinerețea, entuziasmul și prospețimea lor: Mihai Păun (Jupân Dumitrache), Laurențiu Bobeică (Nae Ipingescu), Adriana Mitu (Veta), Dorina Iuliana Necula (Zița), Ionuț Strat (Spiridon), Robert Bîclea (Chiriac) și Nică Bargan (Rică Venturiano).

"Reprezentaţia este un spectacol studențesc care își propune să fie nu doar un studiu practic menit să dezvolte abilitățile actoricești ale studenților actori, ci și un prilej de joacă-experiment care să stimuleze creativitatea și ludicul. Caragiale ne-a pus la dispoziție o frumoasă ocazie de a ne descătușa energiile artistice, piesa fiind plină de tensiune, pericol și umor. La acest spectacol am încercat să oferim o nuanță de specificitate abordării actoricești, imaginându-ne că acțiunea se petrece undeva în Moldova. Astfel, toate personajele vorbesc cu accent. Ne-a plăcut tuturor această direcție, care nu numai că ne-a oferit valențe noi de înțelegere a situațiilor, dar ne-a și conectat cu un tip de poftă de joc specific moldovenească. În alte linii, am rămas fideli textului original, păstrând satira, umorul și ironia lui Caragiale", declară conf. univ. dr. Radu Horghidan, care semnează regia și scenografia spectacolului.

Asist. univ. drd. Oana Mogoș asigură asistența de regie la această producție.

Citit 752 ori Ultima modificare Joi, 20 Ianuarie 2022 23:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.