Liviu Papadima îşi lansează astăzi, la Galaţi, cartea „Învăţătura de minte - Eseuri despre Educaţie”, într-un eveniment online

Liviu Papadima îşi lansează astăzi, la Galaţi, cartea „Învăţătura de minte - Eseuri despre Educaţie”, într-un eveniment online
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Liviu Papadima, critic, eseist, istoric şi teoretician literar, este prof. univ. dr. în cadrul departamentului Studii Literare al Facultăţii de Litere a Universităţii din Bucureşti și va vorbi cu elevii, studenţii şi profesorii din Galaţi, dar şi cu oricine este interesat de fenomenul educaţiei, astăzi, 26 ianuarie, începând cu ora 18,00, în cadrul unui eveniment de lansare a cărţii sale "Învăţătura de minte - Eseuri despre Educaţie", apărută la Editura Art.

Moderatorul discuţiei va fi profesorul de știinţe socio-umane Doru Căstăian, gazda Cafenelelor "Merito", sub semnul cărora se va organiza lansarea.

"Cartea de față este despre educație, despre învățământ, despre învățătură. Nu însă despre orice învățătură, ci, de preferință, despre cea «de minte». Iar asta într-un dublu sens. Pe de o parte, mă preocupă acea învățătură care contează, cea care ne poartă de mână în străbaterea anevoiosului drum de la copilărie, pubertate, adolescență la maturitate. Cea care, asemenea măselei «de minte», face parte din devenirea noastră. Pe de altă parte, cartea reflectă nedumerirea și îngrijorarea autorului față de fervoarea politicilor educaționale românești postdecembriste de a repeta, iar și iar, aceleași erori, aceleași idiosincrazii obtuze, aceleași populisme ipocrite, dovedindu-și neputința de a se învăța minte chiar și după noianul de eșecuri contorizate vreme de trei decenii”, spune Liviu Papadima, despre lucrarea sa.

Evenimentul este coorganizat de către Editura Art, Casa Corpului Didactic Galaţi şi proiectul Merito (www.merito.ro), este deschis tuturor celor interesaţi şi va putea fi urmărit în direct pe paginile de Facebook ale organizatorilor.

Accesul la eveniment prin Zoom se va asigura prin înscrierea prin formularul de înscriere https://forms.gle/p7KVopNniejk5SK66 (linkul de Zoom va fi transmis prin email participanţilor înscrişi).

Citit 1720 ori Ultima modificare Vineri, 28 Ianuarie 2022 17:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.