A murit îndrăgitul artist gălăţean Teodor Munteanu

A murit îndrăgitul artist gălăţean Teodor Munteanu
Evaluaţi acest articol
(26 voturi)

Cunoscutul artist Teodor Munteanu, un nume emblematic al scenei gălăţene, s-a stins din viaţă miercuri, 23 februarie, la vârsta de 82 de ani. Pe parcursul carierei de solist, numele său s-a confundat cu scena Teatrului Naţional de Operă şi Operetă "Nae Leonard" Galaţi, unde a debutat în 1966, în spectacolul “Musical Hall la Galaţi”.

A fost profesor de canto, de muzică uşoară şi de muzică populară la Centrul Cultural „Dunărea de Jos” din Galaţi, unde a format şi a inspirat numeroase generaţii de artişti.

Teodor Munteanu s-a născut la Galaţi, pe 28 septembrie 1939, şi a copilărit în anii grei de război într-o familie de greci, pe care cântecul i-a ajutat să treacă peste momentele dificile: "M-am născut în 1939, într-o familie de greci. Singurul român din familia mea era tata. Am crescut în oaza lor. Bunicul meu era comandant de vas. Bunica mea, Kiria Marigo, era o grecoaică frumoasă, care a avut 16 copii, dintre care au trăit doar opt. Am crescut în educaţia lor. Am învăţat să cânt de la ei. De aceea ştiu o mulţime de cântece greceşti. Când s-a înfrăţit Galaţiul cu oraşul Pireu, am fost să cânt acolo, împreună cu primarul de atunci, Caranghel. Primarul de acolo a vrut să mă "împrumute", mi-a cerut să rămân acolo măcar doi ani", povestea solistul gălăţean, într-un interviu acordat, în toamna lui 2019, ziarului “Viaţa liberă”.

Condoleanţe familiei!

Citit 13866 ori Ultima modificare Vineri, 25 Februarie 2022 15:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.