Spectacole pe alese la Teatrul Dramatic "Fani Tardini"

Spectacole pe alese la Teatrul Dramatic "Fani Tardini"
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

O comedie caragialiană, jucată cu entuziasm şi prospeţime, o creaţie colectivă inovatoare, dar şi o dramă despre diluarea dragostei între grijile şi responsabilităţile vieţii de familie sunt cele trei spectacole, o ofertă diversă, din acest weekend de la Teatrul Dramatic "Fani Tardini". 

Vineri, 25 februarie, de la ora 19,00, Teatrul Dramatic „Fani Tardini” prezintă spectacolul de licență al Promoției 2022 a Facultății de Arte de la Galați - "O noapte furtunoasă" de I.L. Caragiale, în regia și scenografia conf. univ. dr. Radu Horghidan. Din distribuție fac parte studenții din Anul III de la Facultatea de Arte, sprijiniți de cursanții Programului de Masterat: Mihai Păun (Jupân Dumitrache), Laurențiu Bobeică (Nae Ipingescu), Adriana Mitu (Veta), Dorina Iuliana Necula (Zița), Ionuț Strat (Spiridon), Robert Bîclea (Chiriac) și Nică Bargan (Rică Venturiano).

Descriși de îndrumătorii lor ca fiind „o generație plină de energie, plină de viață, plină de umor”, studenții actori le împrumută personajelor din tinerețea, entuziasmul și prospețimea lor în această comedie despre dragoste oarbă, gelozie maladivă și principii șubrede.

Sâmbătă, 26 februarie, la ora 19,00, este programată producţia "... în ţara minunilor", o creație colectivă  îndrăzneață, inspirată de personaje și evenimente reale. Regia aparţine lui Adi Iclenzan. Joacă actorii Vlad Ajder, Elena Anghel, Ciprian Brașoveanu, Petronela Buda, Flavia Călin, Ana Maria Ciucanu, Răzvan Clopoțel, Ștefan Forir, Svetlana Friptu, Cristian Gheorghe, Elena Ghinea, Radu Horghidan, Oana Mogoș, Ionuț Moldoveanu și Florin Toma, alături de percuționistul Marin Șchiopu.

Personaje, care în viața de zi cu zi ni se par amuzante, excentrice sau de-a dreptul nebune, dar pe care nu le considerăm a fi o amenințare reală, deoarece se „diluează” în marea masă a populației, se adună în "ţara minunilor" şi  preschimbă tărâmul conviețuirii pașnice într-un loc gălăgios și periculos.

Duminică, 27 februarie 2022, la ora 19,00, Teatrul Dramatic „Fani Tardini” prezintă spectacolul ”After Love”, o dramă de familie inspirată de filmul „L'economie du couple” (Franța/Belgia, 2016), dramatizarea și regia Eugen Făt, scenografia Daniel Divrician. Spectacolul a avut premiera în noiembrie 2021.

În distribuție: Cristina Uja Neagu (Maria), Aureliu Bâtcă (Andrei), Tamara Constantinescu (Mama Mariei), Dan Căpățână (Bătrânul), Oana Preda (Agent imobiliar, Musafir), Mihaela Lecca-Gorea (Musafir), Alexandrina Maria Neagu (Ioana), Codrin Bâtcă (Ștefan) și Jeana Lungu (Vocea judecătorului).

După 15 ani de căsnicie și doi copii, Maria și Andrei se află în plină criză de cuplu. Sentimentele s-au diluat, rutina și epuizarea au luat locul bucuriei și încrederii, iar divorțul pare tot mai probabil. Căminul este acum scena unui război dureros și intim.

Citit 722 ori Ultima modificare Vineri, 25 Februarie 2022 00:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.