Expoziţia "Feeria cristalelor", la a XI-a ediţie

Expoziţia "Feeria cristalelor", la a XI-a ediţie
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Astăzi, 13 mai, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii "Răsvan Angheluţă", se va deschide pentru public cea de-a XI-a ediţie a Salonului expoziţional "Feeria cristalelor", manifestare care îşi propune să aducă în faţa publicului fascinanta lume a mineralelor. Vor expune colecţionari din Bucureşti, Baia Mare şi Galaţi.

Timp de trei zile, vor fi prezentate şi oferite spre vânzare peste 2.000 de varietăți de minerale, din regiuni miniere renumite în România: Baia Mare, Banat, Munții Apuseni, precum și din alte țări cu tradiție în exportul de minerale: Brazilia, India, Mexic, Peru, Namibia, Algeria, Madagascar, Norvegia, Islanda, Maroc, Africa de Sud, Spania, Australia, Rusia etc.

La ediția din acest an, ca noutate, specialiștii în minerale vor susține momente demonstrative în fața publicul, folosind un aparat de șlefuire și prelucrare a pietrelor semiprețioase din stare brută în bijuterii și un aparat de găurit pentru obținerea bijuteriilor (coliere, brățări, cercei etc).

În zona centrală a spaţiului expoziţional din holul muzeului, se va putea admira microexpoziţia "Diversitatea mineralelor", în cadrul căreia sunt evidenţiate exponate de mineralogie din patrimoniul ştiinţific al instituţiei gălăţene: flori de mină, geode ametist, felii din agat (Brazilia), varietăţi de agat felii, calcit două generaţii, cuarţ, calcopirită, pirită, baritină, granat antracit, rodocrozit, blendă argintiferă, jasp, epidot, acvamarin, malachit, stibine şi geme.

Salonul de minerale "Feeria cristalelor" se va desfăşura în perioada 13-15 iunie, iar microexpoziţia "Diversitatea mineralelor" va rămâne deschisă în intervalul mai - octombrie 2022.

Citit 746 ori Ultima modificare Vineri, 13 Mai 2022 01:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.