Reduceri se pot face, dar nu la Cultură!

Reduceri se pot face, dar nu la Cultură!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deşi spune că încă este prea devreme pentru a se da răspunsuri clare şi că „în prezent, se analizează”, reducerile de personal din cadrul Primăriei Galaţi îl preocupă şi pe viceprimarul PNL Mircea Cristea.

Potrivit acestuia, angajaţii societăţilor locale – Administraţia Pieţelor, Transurb, Apaterm şi Apă Canal – nu au de ce să se teamă de reduceri. Se vor face disponibilizări la servicii, precum SADP şi Ecosal.    

Mircea Cristea spune că deciziile privind reducerile de personal nu sunt corecte, în condiţiile în care, de pildă, „nu se poate face o regulă general valabilă despre câţi oameni trebuie să salubrizeze un oraş, pentru că un oraş poate avea mai multe blocuri, altul, mai multe case…”.

„Dacă din 700 de poliţişti comunitari dai afară aproape 400, te întrebi apoi cum vei reuşi, cu cei rămaşi, să asiguri paza tuturor obiectivelor?. Practic, nu se va mai putea. Şi atunci, pentru paza unităţilor, să spunem că se apelează la firme de pază, dar asta înseamnă alţi bani, licitaţie… Deci unde este economia?”, a întrebat viceprimarul Mircea Cristea.

De unde se poate tăia şi de unde nu?

„Au fost ani de zile, 2006, 2007, 2008, când la Urbanism se cerea suplimentarea angajaţilor, pentru că realmente oamenii nu făceau faţă cu 24 de angajaţi la atâtea mii de autorizaţii, certificate etc. Da, dar în 2009, când numărul autorizaţiilor de construcţie a scăzut, nu am auzit pe nimeni de acolo să spună că acum sunt prea mulţi”, spune Cristea.

Un alt segment pe care viceprimarul l-ar desfiinţa cu totul din primărie ar fi Oficiul Juridic: „Cred că vom strânge semnături pentru asta; nu e normal să intri la ei mai greu ca la primar! Ar trebui ca fiecare serviciu să aibă juristul său, iar pentru reprezentarea primăriei în procese să rămână doar aceia care au demonstrat că nu pierd procesele”.

De unde nu vede viceprimarul posibilitatea reducerii de personal este Cultura. „Ideea uvrieră că n-avem nevoie de artişti îmi repugnă. Cei care au meserii vocaţionale ar trebui sprijiniţi de administraţie, iar eu cred că Galaţiul poate susţine 200 de artişti”, a spus Mircea Cristea, membru în consiliul artistic al Teatrului Dramatic Fani Tardini.

Potrivit acestuia, ideea – avansată de primarul Dumitru Nicolae şi, de altfel, aplicată cu succes în Arad – de restrângere a celor trei teatre sub o singură cupolă este destul de nefericită, pentru că „fiecare teatru are particularităţile sale…

„În plus, ce să reduci? Teatrul de Păpuşi abia are 33 de oameni… după reducere vor juca cu două personaje?  La Teatrul Dramatic nu se mai joacă multe piese, pentru că nu sunt suficienţi actori… Şi aşa am înţeles că din cauza lipsei de bani, în acest an nu se va mai ţine Festivalul de Comedie!”.         

Citit 797 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.