Trei premii dintr-o lovitură, câştigate de o actriţă din Galaţi

Trei premii dintr-o lovitură, câştigate de o actriţă din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(29 voturi)

Actriţa gălăţeană Petronela Buda a câştigat Marele Trofeu al celei de-a 28-a ediţii a Festivalului "Monodrame" de la Bacău, pentru rolul din spectacolul "Uşa e deschisă", în regia lui Vlad Matei Ajder, producţie a Teatrului "Fani Tardini", au anunţat organizatorii în cadrul festivităţii desfăşurate duminică, 23 octombrie, la Teatrul Municipal "Bacovia".

Juriul din acest an la Concursul de one-man/one-woman show i-a avut în componenţă pe teatrologul şi criticul de teatru Alina Epîngeac, Adrian Titieni - actor, profesor universitar doctor al Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L. Caragiale" Bucureşti, şi actorul Alex Bogdan.

Petronela Buda a cucerit toate inimile la Festivalul de la Bacău, ea câştigând, de asemenea, Premiul onorific Actor pentru actor "Dinu Apetrei”, acordat de actorii Teatrului Municipal "Bacovia", şi Premiul tinerilor "Ştefan Iordache", acordat de voluntarii Teatrului Municipal "Bacovia".

Petronela Buda a mai câştigat Premiul pentru cea mai bună actriţă, în două ediţii consecutive ale Festivalului Naţional de Comedie de la Galaţi, în 2013, pentru rolul din "Peţitoarele", în care fusese distribuită cu cinci zile înainte de reprezentaţie, pentru că actriţa titulară se îmbolnăvise, şi în 2014, pentru rolul din "Cerere în căsătorie".

"E mai mult decât aş fi putut visa, să fiu şi pe placul juriului, dar şi al colegilor actori de la Bacău şi al tinerilor voluntari. E ceva de neimaginat, având în vedere cât de greu e să mulţumeşti pe toată lumea. Nici măcar nu mă aşteptam să primesc vreun premiu. Deja participarea la acest festival a fost un premiu, pentru că, dintre cele 44 de piese trimise pe CD, au ales doar şapte în final, printre care şi a mea. Încă mi-e greu să cred. Mă bucur şi pentru Vlad Ajder, regizorul, dar şi pentru Andrei Velea, autorul piesei", ne-a declarat Petronela Buda.

Autorul textului e scriitorul gălăţean Andrei Velea, care a pornit de la un caz real, cel al studentei criminale din Timișoara, care solicită să fie eliberată pentru a naşte copilul în libertate, întrucât el nu are nicio vină şi nu merită să se nască în detenţie.

Citit 7925 ori Ultima modificare Vineri, 28 Octombrie 2022 13:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.