Armonie cromatică şi echilibru, în expoziţia lui David Sava

Armonie cromatică şi echilibru, în expoziţia lui David Sava
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Galeriile de Artă "Nicolae Mantu" găzduiesc, până pe 11 decembrie, o expoziţie personală semnată de plasticianul David Sava, care nu trebuie ratată de iubitorii de frumos. Artistul gălăţean este şi profesor, designer vestimentar şi a deţinut mai bine de cinci ani funcţia de preşedinte al Filialei Galaţi a Uniunii Artiştilor Plastici din România (UAPR).

Aşa cum s-a menţionat în mai multe rânduri la vernisaj, lucrările sale au o amprentă personală uşor de remarcat. "Recunoşti întotdeauna o pictură a lui David Sava după rafinamentul cromatic, care este atuul principal al său, dar şi după echilibrul compoziţional", a spus vicepreşedintele Filialei Galaţi a UAPR, Eduard Costandache, cel care a recunoscut că a profitat de pe urma celor două trăsături valoroase ale artistului, întrucât i-a fost elev.

La rândul său, artistul plastic şi profesorul Cornel Corcăcel a declarat la vernisaj că există un echilibru perfect între artist şi omul David Sava. "Structura compoziţională foarte echilibrată reprezintă principiile sale de bază ca om: corectitudine, onestitate, profesionalism. Totodată, griurile colorate atât de familiare în lucrările sale denotă o stare de bine, un echilibru emoţional care stă la baza tuturor deciziilor pe care le ia omul David Sava. Este profesorul care are acum foşti elevi artişti, peste tot în ţară, dar şi în străinătate. Este nu numai un talent artistic, ci şi un bun orator şi un bun manager. În perioada în care a fost preşedintele Filialei UAPR, a luat decizii importante prin care şi-a dorit să pună în valoare toţi colegii artişti şi a înfiinţat cele patru saloane anuale, dar a vrut să racordeze şi mişcarea artistică gălăţeană la cea de nivel naţional, prin organizarea Bienalei «Camil Ressu». De asemenea, nu putem să nu aducem în discuţie o altă capodoperă a sa, familia şi nepoţelul Tiago, căruia îi este dedicată această expoziţie", a spus Cornel Corcăcel.

Gheorghe Miron a concluzionat că "nu sunt doi la fel ca David Sava. El este unic în modul în care aşază culoarea şi în care respectă toate regulile compoziţionale de la marii artişti".

Emoţionat, ţinându-şi de mână muza, nepoţelul în vârstă de trei ani, David Sava le-a mulţumit celor prezenţi la vernisaj şi a ţinut să precizeze că, prin tot ceea ce a întreprins ca preşedinte al filialei, nu a urmărit decât să facă un pic mai bine colegilor artişti, să strângă legăturile cu autorităţile locale, pentru ca UAPR Galaţi să capete vizibilitate şi să primească ajutor.

Citit 889 ori Ultima modificare Sâmbătă, 26 Noiembrie 2022 15:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.