Cele 12 trupe şi programul spectacolelor

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Am primit de la secretarul literar al Teatrului „Gulliver”, Jeana Lungu, un program provizoriu al festivalului care se va desfăşura între 25-29 octombrie.

„Deocamdată despre preţul biletelor nu vă putem spune nimic, deoarece aceste detalii vor fi puse la punct după întoarcerea trupei din turneul festivalier pe care-l are în prezent. Informaţiile vor fi făcute publice pe site-ul teatrului, cu trei zile înainte de începerea festivalului”, ne mai spune aceasta.

Pentru că cititorii curioşi ne-au asaltat cu întrebări în legătură cu piesele care se vor juca în festival, vom prezenta un program orientativ care, însă, ar putea suferi schimbări, pe care vi le vom anunţa din timp.

Luni, 25 octombrie, în deschidere a fost programat Teatrul „Gulliver” cu „Motanul încălţat”, dar şi „Ciufulici” din Ploieşti cu „Fantoma din Canterville”.  Marţi, pe 26 octombrie, va juca Teatrul „Guguţă” din Chişinău („Făcătorii destinului”), Teatrul din Bacău (spectacolul „Cipollino”) şi Teatrul „Gulliver” cu „Poveste de Crăciun”.

În a treia zi de festival – 27 octombrie - au fost planificate Teatrul „Licurici” din Chişinău (care nu s-a decis încă asupra spectacolului) şi Teatrul din Alba Iulia cu „Universul din lanterna magică”. Pentru joi, 28 octombrie, trei spectacole: „Hansel şi Gretel” de la Râmnicu Vâlcea, „Fata moşului şi fata babei” de la Târgovişte şi „Spărgătorul de nuci” de la Baia Mare.

Ultima zi va fi şi ea foarte bogată: Teatrul „Luceafărul” din Iaşi cu „Furtuna”, Teatrul „Vessel” din Bulgaria cu „Soldăţelul de plumb”, dar şi mult aşteptatul „Ţăndărică” prezent la festival cu o îndrăgită şi cunoscută poveste cu „Pinocchio”.

În aceeaşi zi, va avea loc şi festivitatea de premiere, când cei mai buni vor fi rechemaţi la rampă. Amintim că „Viaţa liberă” va acorda şi anul acesta Premiul „Dan Ganea”, aşa cum obişnuieşte încă de la prima ediţie.

Citit 648 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.