Sărbătoare cu fotografii alb-negru

Sărbătoare cu fotografii alb-negru
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Zilele trecute, ca în fiecare an în această perioadă, Biblioteca Municipală din Tecuci şi-a omagiat patronul spiritual, poetul simbolist Ştefan Petică. Bibliotecarii de la instituţia tecueană nu au lăsat să treacă momentul fără a depune o jerbă de flori la bustul poetului din Grădina publică şi fără să organizeze o expoziţie de carte cu exemplare valoroase din opera sa.

La manifestări au participat numeroşi oaspeţi, reprezentanţi ai Primăriei, ai instituţiilor tecucene, consilieri locali, elevi şi, în general, iubitori ai frumosului.

Un moment important l-a constituit vernisajul expoziţiei de fotografie a lui Valeriu Precupanu, artist tecucean. „Esenţe de spectacol”, cum se intitulează expoziţia, cuprinde mai multe lucrări în dimensiuni mari, alb-negru.

„Toată lumea ştia că fotografiez doar gâze şi musculiţe, însă totul s-a schimbat, am aici fotografii de mărime aproximativ naturală, pentru ca impactul să fie cât mai puternic”, a precizat artistul, care a avut ca surse de inspiraţie spectacolele aviatice, de enduro sau boxul tailandez.

Invitat la vernisaj, profesorul Ştefan Andronache, un pasionat de fotografie, a lăudat abordarea stilului reportaj, mai ales că e unul destul de dificil:

„Valeriu Precupanu a surprins viaţa, esenţa mişcării. Mărturisesc că e o expoziţie foarte interesantă, diversă, care incită pe mulţi dintre cei cu aparat de fotografiat să realizeze fotografii similare. Pentru că nimic nu e mai frumos decât fotografia ce cuprinde clipe trecătoare de viaţă şi ne face să vibrăm, să trăim anumite sentimente”.

Lucrările vor rămâne pe simezele Galeriei Helios din holul bibliotecii  tecucene până pe 15 noiembrie.

Explicaţie foto 1: Directoarea bibliotecii, Manuela Cepraga, alături de artistul Valeriu Precupanu (stânga) şi de profesorul Ştefan Andronache (dreapta)

Citit 864 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.