Biblioteca multilingvistică

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Ca o măsură anticriză, Biblioteca Franceză „Eugène Ionesco” intenţionează să-şi diversifice oferta cu cărţi în limba engleză * Conducerea instituţiei aşteaptă donaţii *

Directoarea Bibliotecii Franceze „Eugène Ionesco”, din cadrul fundaţiei gălăţene cu acelaşi nume, este hotărâtă să diversifice activitatea instituţiei, ca să atragă cât mai mulţi cititori. Cum criza financiară se resimte în mod deosebit în domeniul cultural, biblioteca suferă extrem de mult, fiind în pericol de a se desfiinţa, la aproape 10 ani de la deschidere. De aceea, conducerea bibliotecii intenţionează să strângă şi un fond de carte în limba engleză, pe lângă fondul impresionant în limba franceză.

„Membrii fundaţiei au intenţia de a relua, la cererea mai multor iubitori de carte, un proiect care a început timid acum câţiva ani. Ideea a fost aceea de a înfiinţa şi o bibliotecă engleză, fundaţia dispunând de spaţiul necesar desfăşurării activităţii de bibliotecă, dar şi a unor manifestări culturale”.

„În vederea realizării acestui proiect, facem apel la dumneavoastră pentru a ne sprijini prin donarea de cărţi în limba engleză din orice domeniu. Suntem deschişi la orice idei de colaborare şi de dezvoltare a acestui proiect”, ne-a transmis directoarea bibliotecii, Dorina Moisă.

Mai multe informaţii puteţi primi sunând la numărul 0745 157 367 sau vizitând biblioteca „Eugène Ionesco”, situată pe str. Basarabiei la nr. 14.

Citit 661 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.