Elevii învaţă despre patrimoniul cultural gălăţean

Elevii învaţă despre patrimoniul cultural gălăţean
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Trei licee şi o şcoală generală din Galaţi fac parte dintr-un program de promovare a respectului faţă de mărturia istorică şi opera de artă derulat de Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi Patrimoniul Naţional Galaţi (DJPCPN).

Este vorba despre elevii de la Grup Şcolar Transporturi CFR, Liceul Teoretic „Dunărea”, Liceul cu Program Sportiv şi Şcoala Generală nr.9 „Calistrat Hogaş”, care au avut mai multe întâlniri de informare cu specialiştii DJPCPN.

Prezentarea patrimoniului cultural gălăţean în rândul elevilor a fost considerată utilă de către 99 la sută dintre elevi, reprezentanţii Direcţiei pentru Cultură primind recomandări pentru continuarea acestei activităţi.

Elevii au sugerat, la finalul fiecărei prezentări, să se facă  deplasări, într-un cadru organizat, la siturile arheologice şi la monumentele istorice din oraş. Urmează o nouă activitate în derularea parteneriatului, o activitate care nu trebuie să se oprească doar la nivelul acestui parteneriat.

Este vorba despre ecologizarea sitului arheologic de la Bărboşi, programată pentru luna martie 2011, o acţiune bazată pe voluntariat, generată nu numai de entuziasmul elevilor şi al profesorilor, ci şi de o atitudine de respect faţă de istoria acestui oraş şi a oportunităţilor oferite de cercetările arheologice asupra vestigiilor antice existente pe acest teritoriu cu caracter de unicitate.

E o chestiune care priveşte întreaga comunitate a oraşului şi ar fi un lucru extraordinar dacă, în ciuda crizei, ar răspunde, prin participare în mod voluntar, şi operatori economici, alte instituţii şi, nu în ultimul rând, Primăria Galaţi.

Citit 825 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.