Seara de luni, 2 septembrie 2024, va rămâne în istoria de suflet a Georgianei Geanina Susanu, dar și în poveștile Galațiului cultural. Prima expoziţie personală a demonstrat fără doar și poate că ”Tăcerea„ este un mod de exprimare cu totul aparte, mai ales pentru un artist plastic talentat ca dumneaei. La numai 22 de ani, lucrările sale de grafică și de pictură au emoționat numerosul public, ceea ce fusese și unul dintre scopurile declarate la micile discursuri de deschidere. După mulțumirile de rigoare, învingându-și emoțiile, Georgiana Susanu chiar pe acest aspect a insistat: "Vă doresc nu numai o experiență vizuală, ci mai ales una emoțională!"
Întâlnirea iubitorilor de frumos de la Casa Artelor a fost deschisă chiar de către directorul Teatrului Național de Operă și Operetă "Nae Leonard" din Galați (instituția de care depinde administrativ Casa Artelor, primitoare ca de obicei), Teodor Niță, care a insistat, în final, ca unul dintre vorbitori să fie chiar artistul plastic Raul Popa, cel care a descoperit-o pe Georgiana. Liviu-Adrian Sandu a întâmpinat-o și el călduros, cu amintiri din timpul facultății, din "diverse" perspective (de fapt, a bătut apropo la cursurile de perspectivă), Cornel Adrian Corcăcel punând punctul pe i: probabil Georgiana este cea mai spectaculoasă, din multe puncte de vedere, absolventă a secției Pictură de anul acesta a Facultății de Arte din cadrul Universității "Dunărea de Jos" Galați. Toate realizările ei din această seară pot spune că stau sub semnul unei Trinități aparte: Puritate, Mister și Delicatețe.
A fost felicitată că și-a învins limitele… tăcerii, mai ales după studiile urmate la Accademia di Belle Arti din Veneția, unde a avut ocazia să participe printr-o bursă "Erasmus". "Într-un fel, este un jurnal intim… plastic", citat aproximativ, la care adăugăm noi, un jurnal despre "puterea de a păstra tăcerea într-o lume în care se vorbește prea mult" (ca să cităm un titlu de carte), dar mai ales despre puterea de a dărui și de reda Splendoarea spiritului și a condiției umane, cu tot cu umbrele sale - a se căuta "Maria", sepia pe hârtie! În altă ordine de idei, nu ratați expoziția al cărei curator inspirat a fost Erika Guadagnin: cu siguranță veți rămâne (aproape) fără vorbe!
Expoziția "Ecouri ale tăcerii" va fi deschisă publicului timp de două săptămâni.