„Ţăndărică” a deschis Festivalul „Gulliver” - Vezi aici care este programul de mâine!

„Ţăndărică” a deschis Festivalul „Gulliver”  - Vezi aici care este programul de mâine!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ce piesă poate fi mai potrivită pentru debutul unui festival de animaţie decât „Alice în Ţara Minunilor”? Şi dacă reprezentaţia e susţinută de actorii de la Teatrul „Ţăndărică” din Bucureşti, atunci totul se transformă într-un vis frumos cu ochii deschişi şi o sală plină de spectatori mari şi mici care participă cu tot sufletul la aventurile lui Alice.

Alice Barb, regizoarea care şi-a primit numele chiar de la personajul lui Lewis Carroll, îi învaţă, prin intermediul spectacolului său, că e simplu să zbori, lăsându-ţi imaginaţia liberă. Câteva elemente de decor şi câteva personaje de poveste sunt ceea ce-ţi trebuie pentru început. În rest, trebuie doar să-ţi doreşti cu adevărat. Dacă se întâmplă în realitate, sau numai în vis, nu mai contează, atâta timp cât trăirea are aceeaşi intensitate. Furaţi de aripile unui personaj-fluturaş, spectatorii au zburat alături de Alice, după tot felul de fantasme. Ingeniozitatea  cu care sunt construite personajele, care sunt fie păpuşi, fie marionete, fie măşti ale actorilor, simfonia de lumini şi culori şi pofta cu care joacă de fiecare dată păpuşarii de la „Ţăndărică” ne-au făcut să credem pentru o oră că „Ţara Minunilor” chiar există.

Mai mult decât atât, această minunată lume va poposi la Galaţi, la Teatrul Dramatic, săptămâna aceasta, pe toată perioada Festivalului de Animaţie „Gulliver”.


Programul de mâine

Luni, cei mai mici şi mai buni spectatori vor avea parte de încă trei aventuri: „Cocoşul năzdrăvan” (Teatrul „Gulliver”), începând cu ora 10.00; „Prinţul fericit” (Teatrul „Anton Pann” – Râmnicu Vâlcea) – ora 13.00 şi „Ca pe vremea lui Papură Vodă (Teatrul „Mihai Eminescu”, Botoşani) – ora 16.00.

Seara, de la ora 18.00 sunt invitaţi doar părinţii, pentru spectacolul „Strip-tease” susţinut de studenţii de la UNATC. 

 

Citit 7275 ori Ultima modificare Duminică, 30 Octombrie 2011 17:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.