David Sava şi cele trei minuni ale sale
Foto: Foto: Sorin Pană

David Sava şi cele trei minuni ale sale
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sărbătorirea zilei de naştere e pentru toţi un moment de bilanţ. La fel şi pentru pictorul şi designerul vestimentar David Sava care, ca aproape în fiecare an, a dorit şi acum să împartă cu noi bucuriile realizărilor sale. Ca urmare, artistul gălăţean a ieşit sâmbătă la rampă cu cele trei minuni ale sale: pictura, creaţiile de modă şi fiica sa, Ioana - „opera” de care este cel mai mândru. Frumoasă şi talentată, Ioana David are aceleaşi pasiuni ca şi tatăl său, motiv pentru care spectacolul  de culoare, stil şi rafinament a fost, sâmbătă seara la dublu.

În ciuda frigului, nu am renunţat să ne simţim sâmbătă seara, în curtea Muzeului de Artă Vizuală ca într-o metropolă a modei. Scena pentru defilarea de modă, reflectoarele, muzica, proiecţiile de lumini, aranjamentele florale  au fost doar decorul pentru frumoasa nebunie care a urmat. Colecţia de modă „Contrast” – marca David Sava, designer premiat la festivaluri de  gen din ţară şi de peste hotare, ne-a impresionat, fiecare dintre doamnele din public visând să pună mâna măcar pe una dintre creaţii. Ioana David a venit cu  prima ei colecţie vestimentară, o  „Poveste” plină de armonii roz, o explozie de exuberanţă, cum îi stă bine unei tinere de 18 ani, aflată încă pe băncile liceului.

„Un dialog subtil între doi artişti”

Dacă prezentarea colecţiilor de modă a fost făcută de Octavian Ursulescu şi de manechinele de la Geny's Models, despre pictura celor doi eroi ai serii a vorbit pictorul ieşean Valentin Ciucă: „Am toate motivele să salut acest eveniment gălăţean, unde identificăm un dialog subtil între cei doi artişti, tată şi fiică, diferiţi prin expresie, colorit şi stil, care se întâlnesc întotdeauna sub semnul dorinţei de a fi şi sub semnul valorii. Toamna aceasta este mai lungă şi mai frumoasă şi datorită creaţiei lor”.

Citit 10245 ori Ultima modificare Luni, 31 Octombrie 2011 10:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.