„Noaptea bibliotecilor”, ediţia I

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pentru prima dată, în noaptea de 1 spre 2 octombrie, Biblioteca Judeţeană „V.A. Urechia” va fi deschisă publicului până la ora 1,00. „Noaptea Bibliotecilor”, ediţia I, este un eveniment cultural inedit, adresat tuturor pasionaţilor de carte, realizat de instituţia gazdă cu sprijinul Direcţiei Judeţene de Cultură şi Patrimoniu Naţional, Asociaţia EXCEDO – Pentru Accelerarea Succesului Tinerilor Români şi Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi a Bibliotecilor Publice din România.

Acţiunile programate începând de sâmbătă, 1 octombrie, ora 10,00, până după miezul nopţii, se vor desfăşura atât în interiorul sediului central al Bibliotecii „V.A. Urechia” cât şi pe aleea de la intrarea în bibliotecă, unde va fi organizat un târg de carte.

„Noaptea bibliotecilor” are ca scop reactivarea şi stimularea preocupărilor pentru lectură, atât lectura de plăcere, cât şi cea de studiu şi documentare în contextul concurenţei cu mediul online.

Partenerii noştri culturali sunt Inspectoratul Şcolar Judeţean, Centrul Cultural «Dunărea de Jos», Liga Studenţilor, Casa de Cultură a Studenţilor şi Palatul Copiilor”, ne-a declarat Ilie Zanfir, directorul bibliotecii gălăţene.

Programul primei ediţii a  „Nopţii bibliotecilor” cuprinde un târg de carte, cu participarea editurilor locale şi din ţară, concursuri, o campanie de donaţii având genericul “Ca să ai parte, donează o carte”, expoziţii, lansări de carte, proiecţii de filme. Datele ne-au fost puse la dispoziţie de Florina Diaconeasa, şef serviciu Relaţii cu publicul în cadrul bibliotecii.

Citit 4525 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.