Premieră la „Gulliver” - „Cei trei purceluşi”

 Premieră la „Gulliver” - „Cei trei purceluşi”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • Copiii sunt invitaţi, duminică, la ora 10.30, la prima şi ultima premieră pe anul acesta, scoasă de Teatrul de Păpuşi „Gulliver” - „Cei trei purceluşi”.

„Este un spectacol amplu, frumos, expresiv şi antrenant, care le va plăcea foarte mult copiilor. Ne pare rău că ritmul premierelor a scăzut. E adevărat că nu ne grăbeşte nimeni să lucrăm mult şi prost. Avem probleme la partea de creaţie în atelier, unde schema de personal s-a micşorat şi avem câte un singur om pentru fiecare operaţie”, a declarat directorul de la „Gulliver”, Stelian Stancu.

Nici părinţii nu se vor plictisi

Spectacolul beneficiază de regia lui Daniel Stanciu, cel care semnează şi adaptarea scenică după povestea lui Serghei Mihailov. Scenografia aparţine Danielei Drăgulescu, iar ilustraţia muzicală lui Jou-Jou Drăgan.

„Este un spectacol cu marionete. Am colaborat foarte bine cu actorii gălăţeni alături de care am mai scos mai multe spectacole de succes – printre care „Scufiţa Roşie”, care a ajuns la a 250-a reprezentaţie şi „Motanul Încălţat”, care tocmai s-a întors dintr-un turneu internaţional unde a avut succes.

Îi invit şi pe copii şi pe părinţi să vină să vadă spectacolul care e foarte antrenant. Întotdeauna iau în calcul şi faptul că micii spectatori vin însoţiţi de părinţi, de aceea am strecurat glume pentru adulţi. Deci nici părinţii nu se vor plictisi” ne spune regizorul, profesorul şi actorul Daniel Stanciu.

Acesta susţine că a avut în vedere să creeze nişte personaje credibile pentru copii, care să aibă viaţă: „Cred de mic în magia pe care o emană păpuşile pentru copiii care abia aşteaptă să fie prinşi în jocul de pe scenă”, mai spune regizorul.   

Cei care vor însufleţi păpuşile sunt Adina Ariton, Gina Geru, Ramona Păuc, Iulia Cristescu şi Aurelian Iorga.

Planuri jubiliare

Cum stagiunea urmează să se încheie în curând, directorul Stelian Stancu ne-a dezvăluit câteva dintre lucrurile pe care intenţionează să le pună în practică după vacanţă: „Vom avea o premieră cu „Păcală” în regia şi adaptarea scenică a maestrului Cristian Pepino. De asemenea, avem de pregătit a XX-a ediţie a Festivalului Gulliver şi sărbătorirea a 60 de ani de la înfiinţarea primului teatru profesionist din Galaţi. Va fi o perioadă dificilă, dar, sperăm, frumoasă”.

Explicaţie foto: Directorul Stelian Stancu şi regizorul Daniel Stanciu mulţumiţi de spectacolul ce va ieşi duminică la rampă

Foto: Bogdan Codrescu

Citit 9883 ori Ultima modificare Joi, 10 Mai 2012 20:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.