Festival de film gratis pentru gălăţeni: "Future Movie"

Festival de film gratis pentru gălăţeni: "Future Movie"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
 • * Între 1 şi 5 august, filme bune şi efecte vizuale cât cuprinde

În perioada 1-5 august, se va desfăşura la Galaţi ediţia a III-a a Festivalului de Film Digital şi al Efectelor Vizuale „Future Movie”, organizat de Lumiere Artists, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, Centrului Cultural „Dunărea de Jos”, Consiliului Judeţului Galaţi şi Primăriei Municipiului. Intrarea va fi, ca şi la ediţiile precedente, liberă.
În aer liber şi la Dramatic
Vor fi două locaţii: una, în aer liber, pe strada Prelungirea George Coşbuc, între Penny Market şi Bulevardul Falezei, unde în fiecare seară, de la ora 21,00, pe un ecran de 7,5 pe 4,5 metri, vor fi difuzate producţii naţionale şi internaţionale de box-office sau premiate la marile festivaluri din lume. După cum am aflat de la Sergiu Dumitrescu, directorul Centrului Cultural „Dunărea de Jos”, pe carosabil vor fi amplasate 1.500 de scaune din plastic, circulaţia rutieră  fiind oprită în zonă între orele 19,00 şi 24,00.
Pe lângă filmele de seară, în festival mai există o secţiune, a filmelor studenţeşti, care vor fi difuzate în sala Mare şi în sala Studio a Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, în fiecare zi, la orele 15,00 şi 17,00. Aici au intrat în competiţie 165 de producţii. Juriul este alcătuit din actriţa Ioana Crăciunescu, scriitorul Dan Mircea Cipariu, Sergiu Dumitrescu (preşedinte), criticul A.G.Secară şi Cristian Mortu - directorul Casei de Cultură a Studenţilor. Se vor acorda Trofeul Future Movie şi încă două premii.
Trier, Miller, Cărmăzan, Saldanha, Scorsese
În prima seară, la ora 21.00, va fi difuzat „Melancholia”, în regia lui Lars von Trier, urmat apoi de: „Happy Feet 2” (regia George Miller), „Oul de cuc” (regia Ioan Cărmăzan), „Rio”, (regia Carlos Saldanha) şi, pe 5 august, „Hugo”, (regia Martin Scorsese).
Nu avem o piaţă publică pentru festivaluri

Galaţiul nu are o piaţă publică adecvată unui astfel de eveniment:  „Ne pare rău că nu există o locaţie, cum are Brăila, de pildă, în care să putem desfăşura un festival de o asemenea amploare”, îşi spune oful Sergiu Dumitrescu. „Anul trecut, la Grădina Publică, a fost bine. Anul acesta, ne propuseserăm să-l ţinem pe esplanada de la Casa Sindicatelor, însă Serbările Timişoreana ne-au dat planurile peste cap. Bine ar fi fost, dacă tot se reface Grădina Publică, să se aibă în  vedere şi amenajarea unui astfel de loc, ca să nu mai zăpăcim locatarii de la blocuri, tulburându-le liniştea”, declară directorul Centrului Cultural, adăugând: „Îi rugăm pe gălăţeni ca, la sfârşitul fiecărei seri, să ne ajute la strângerea scaunelor şi să păstreze curăţenia”.

Citit 13890 ori Ultima modificare Joi, 26 Iulie 2012 23:05

2 comentarii

 • postat de Bravo,o acțiune inteligentă.Liber la cultută,să ieșim în stradă!!!
  Vineri, 27 Iulie 2012 16:42
  Este de bine! Cultura stradală,filme stradale au mai mult ,,acces'' la oameni,sălile având avantaje,dar pe caniculă cam greu.Mă bucur că avem și noi în Galați o acțiune de cultură în stradă.Bravo!!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de HAI LA FILM DESEARA
  Vineri, 27 Iulie 2012 14:01
  Porcaiti-va galateni. Dar de cultura chiar nu va pasa? suntati invitati la filma bune si foarte bune . Gratis. In aer liber. Chiar nu va intereseaza ? E adevarat ca nu se discuta politica, nu va puteti certa cei cu PICABASE! cu cei cu PICAPONTA! E adevarat ca nu puteti manca seminte la greu ca sa moara de invidie dusmanii iubitori de curatenie ai galatenilor puturosi, urdurosi, nespalati ( CA TOCMAI LI S-A LUAT APA CALDA ) iubitori de barfesi susanele , care dau REJECT la cultura. Si totusi , daca Galatiul se ridica , se ridica mai intai prin cultura . Cei cu carte, cu educatia bunului simt cu gandul la liberalism, cerere si oferta,egalitate de sanse,meritocratie etc. vor incerca sa faca ceva pentru cel mai murdar, neglijat, furat,indiferent cu turistii, cu investitorii,cu urbanistii si arhitectii adevarati. Prin cultura ne vom ridica.Si daca este cineva care incearca sa faca ceva in domeniul acesta, nu-i dati in cap. In timp ce Combinatul se reduce, restrange, pune in somaj multi oameni, Santierul merge bine dar mai incet,Elevii olimpici ai Galatiului aduc faima orasului. Ne mai mandrim cu pictorii galateni ( NICOLAE SPIRESCU, TEODOR VISAN ,DL. CRIHANA cu o recenta expozitie de exceptie, David Sava & Company).Copii inventatori,dansatori, chimisti ,viitori medici intr-un Galati cu o Universitate si o Facultate de Medicina din ce in ce mai cunoscute si respectate.Sa traim si noi dac nu intr-un aer curat( aproape imposibil la Galati) macar intr-un aer cultural, civilizat, respectuos, cu o conversatie stradala de tipul : Ce film ai mai vazut aseara , vecine? Ah, tocmai m-a impresionat un film al lui Lars von Trier, parca Melancholia se numea. Strasnic. M-a pus pe ganduri . " Asa se vor reduce furturile, violurile, taierile intre frati si vecini . Sau poate sunt prea optimista.Merita incercat , totusi.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.