Expoziţia „Copilărie. Culoare. Vis”, realizată de copii de la Gohor, Brăhăşeşti şi Berheci

Expoziţia „Copilărie. Culoare. Vis”, realizată de copii de la Gohor, Brăhăşeşti şi Berheci
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sâmbătă, la ora 12.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor (etajul I), va avea loc vernisajul expoziţiei “Copilărie. Culoare. Vis”, realizată de membrii cercului de pictură “Vreau să pictez”, coordonat de Oana Bizău. În proiect participă 14 copii cu vârste cuprinse între 5 şi 13 ani, de la Şcoala Gimnazială nr. 1 Gohor (director Cristina Pompilia Iftene) şi de la Şcoala Gimnazială nr. 1 Brăhăşeşti (director Laurenţiu Iftene). Vor fi expuse 40 de lucrări, 10 fiind realizate de copiii de la Cercul de pictură “Vreau să pictez”, reprezentând naturi statice, restul de 30 fiind selectate de la micuţii artişti din şcolile Berheci, Gohor şi Brăhăşeşti.

“Orice copil poate desena, cu condiţia să-i placă şi să dorească. Şi, noi, copiii din zonele rurale, putem şi vrem să desenăm şi să pictăm la fel ca toţi copiii din lume”, este mesajul micilor artişti.

“Cercul Vreau să pictez a luat fiinţă în luna iunie şi avem, deja, o expoziţie deschisă în afara judeţului. Resursele materiale sunt asigurate de mine şi de către părinţii copiilor. Activitatea de cerc se desfăşoară la şcoală, într-o sală de clasă. În afara acestui cerc, nu mai există altă variantă pentru educaţia copiilor din zonă. Despre activitatea noastră găsiţi mai multe detalii şi pe facebook.com/bizauoana”, declară profesoara care-i îndrumă pe copii. Cu ocazia realizării acestei expoziţii, elevii participanţi vor veni, sâmbătă, în vizită la Casa de Cultură a Sindicatelor şi vor avea posibilitatea să vadă cum se lucrează într-un proiect şi cum se pregăteşte un astfel de eveniment.

Instituţia gazdă, cu sprijinul familiilor Gheorghiu, Susanu, Dumitru şi al Angelei Baciu, vor dona cărţi şcolilor din Gohor şi Brăhăşeşti. Expoziţia va rămâne deschisă până pe 27 decembrie.

Citit 12136 ori Ultima modificare Joi, 25 Octombrie 2012 23:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.