Trei mari actriţe vin luni la Galaţi

Trei mari actriţe vin luni la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • Ileana Stana Ionescu, Florina Cercel şi Rodica Popescu Bitănescu interpretează rolul celor trei surori

Trei actriţe îndrăgite, cu mare lipici la public, vor urca luni, 10 decembrie, începând cu ora 19,00, pe scena de la Casa de Cultură a Sindicatelor într-o comedie spumoasă, cu replici delicioase, despre românismul de ieri şi de astăzi. Producţie a companiei teatrale „Metropolis”, în regia lui Dan Tudor (care a colaborat o perioadă cu teatrul gălăţean) piesa „Gaiţele” de Alexandru Kiriţescu este una dintre cele mai valoroase creaţii de dramaturgie din literatura noastră.  Este o satiră socială, cum însuşi autorul ei o numea: „M-am străduit, cu adevăr şi mânie, să demasc lumea putredă ce mi se dezvăluise în toată hâda ei goliciune”. 

Dan Tudor consideră că propunerea lui e mai savuroasă decât alte variante ale spectacolului datorită „distribuţiei ideale" pe care a găsit-o regizorul mărturisind că a lucrat foarte bine cu cele trei celebre actriţe: Ele fac diferenţa între acest spectacol şi altele, prin profesionalismul de care dau dovadă. Eu am învăţat enorm lucrând cu dumnealor. Doamnele sunt dispuse să înveţe şi ele, deşi au făcut toate variantele de «Gaiţele» la viaţa lor. Au crezut în propunerea mea! Îmi venea să filmez toate repetiţiile, fiecare zi era fantastică", povesteşte acesta.

La rândul său, Rodica Popescu Bitănescu spune că această variantă a comediei este cea mai bună realizare din punct de vedere regizoral, fără a fi subiectivă: „Este atât de adevărat, atât de simplu se joacă, cu bun simţ. Am putea face o comedie groasă pentru că textul îţi permite, dar se joacă onest, curat. Este cel mai bun spectacol cu «Gaiţele», cu cea mai buna distribuţie", a menţionat actriţa.

Scenografia este creată de Corina Grămoşteanu şi serveşte excelent ilustrarea pretenţiilor satirice ale scrierii, cu adresă directă la grandoarea lumii în care se petrece acţiunea.

Alături de cele trei actriţe, în distribuţie sunt incluşi şi Olga Delia Mateescu, Marius Bodochi, Pavel Bârsan, Dragoş Ionescu, Mihaela Teleoacă, Monica Davidescu, Carmen Ionescu, Raluca Petra.

Preţul biletului este de 100 de lei, iar organizatorii anunţă că pentru studenţi au pus în vânzare şi 50 de bilete cu reducere la jumătate de preţ.

Citit 7070 ori Ultima modificare Joi, 06 Decembrie 2012 17:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.