„Vitalitate, echilibru şi valoare”, în cea mai recentă expoziţie a lui Teodor Vişan

„Vitalitate, echilibru şi valoare”, în cea mai recentă expoziţie a lui Teodor Vişan
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cea mai recentă expoziţie a pictorului Teodor Vişan, vernisată vineri la Galeriile „N. Mantu”, reprezintă un omagiu adus pictural-sentimentalului. Cele 35 de peisaje, compoziţii sau portrete conţin multe elemente de unitate, în ciuda faptului că pictorul a fost solicitat să realizeze această expoziţie mult mai devreme decât era programat.

„Teodor Vişan este unul dintre pictorii care ne-au obişnuit cu manifestări ritmice. Expoziţia de faţă ne arată un ansamblu de lucrări bogat şi unitar, unde culoarea mi se pare a fi elementul cel mai important”, a spus în deschiderea vernisajului, criticul de artă Mariana Cocoş Tomozei.

La rândul său, criticul de artă bârlădean Radu Lazăr a remarcat faptul că aceste lucrări reprezintă maturitatea artistică a artistului gălăţean. „Expoziţia aceasta confirmă că, în plan artistic, Teodor Vişan se află în perioada deplinătăţii, a plenitudinii. Creaţia sa a ajuns la cea mai puternică strălucire şi reverberaţie. Stilul artistului este pictural-sentimental, cu trei elemente definitorii: vitalitate, echilibru şi valoare”, a precizat criticul Radu Lazăr.

Vizibil emoţionat de numărul mare de iubitori de artă prezenţi la vernisaj, Teodor Vişan nu a spus prea multe despre lucrările sale, lăsând critica să se ocupe de acest aspect.

„Mă bucur că aţi venit atât de mulţi, că îmi sunteţi aproape. Am reuşit să fac această expoziţie într-un timp foarte scurt, eu o plănuisem pentru luna iunie. Am, însă, destule lucrări, dovadă că în această perioadă voi mai avea o expoziţie, la Teatrul Muzical”, a menţionat Teodor Vişan.

Expoziţia, care este cu vânzare, poate fi văzută până pe data de 15 martie.

Citit 665 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.