Sergiu Dumitrescu: „Să facem ce ţine de noi, ca să fim în cărţi!”

Sergiu Dumitrescu: „Să facem ce ţine de noi, ca să fim în cărţi!”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sergiu Dumitrescu, directorul Centrului Cultural „Dunărea de Jos”, este optimist în privinţa proiectului de regionalizare: „Eu am o gândire pozitivă şi sunt convins că, dacă în Europa această regionalizare a dat roade, va da şi la noi. Nu trebuie să ne speriem că la Brăila va fi capitala regiunii. Capitalele au fost stabilite pe structurile Agenţiilor de Dezvoltare Regionale -  iar la Brăila această agenţie este de câţiva ani - dar asta nu înseamnă că structura e definitivă. Regionalizarea va fi benefică. Acolo, în acele capitale de regiuni, va fi un bord al proiectelor finanţate de Uniunea Europeană, nu vom mai trimite la Bucureşti sau la Iaşi aceste proiecte. Nu trebuie să privim aceste capitale ca şi cum acolo ar fi şefii noştri şi nu e cazul să privim cu orgoliu acest lucru. Contează doar faptul că în acest fel vor putea veni mai mulţi bani spre noi. Pe primul loc la absorbţia de fonduri europene este Polonia, ţară pe care intrarea în Uniunea Europeană a găsit-o pregătită, cu regiunile deja formate. Unii poate se tem că vor pierde nişte scaune, însă judeţele vor rămâne, iar proiectele bune - inclusiv cele culturale - cu siguranţă vor avea succes, indiferent cărui judeţ aparţin. Trebuie doar să facem ceea ce ţine de noi, ca să fim în cărţi!”.

Citit 11652 ori Ultima modificare Duminică, 10 Februarie 2013 14:38

2 comentarii

 • postat de Mircea
  Luni, 11 Februarie 2013 06:53
  Cine-i Bula asta ? De cand are asta opinii? Cu ce se ocupa dopul asta nespalat? Cica-i artist! De cati ani mananci bani publici degeaba, atarnatorule? Mars la munca parazitule. Numai rahat mamanca. Cica e plin de energie si ne ameninta cu munca pana pe la 80 de ani!
  0
  0
  Raportează
 • postat de stefan badita
  Luni, 11 Februarie 2013 00:34
  cum sa nu dea o limba in ..... USL-istilor.... poi doar nu vrea sa ramana fara scaunul de director. auzi tu, nu tre sa ne speriem de braila .... de parca aia ar fi idioti sa dea bani la galati , in loc sa-si ia ei crema....
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.