Premiile UZPR pe anul 2012. Înmânarea trofeelor va fi în martie

Premiile UZPR pe anul 2012. Înmânarea trofeelor va fi în martie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România şi-a desemnat câştigătorii la cele trei secţiuni ale Concursului de creaţie jurnalistică pe 2012. Premiul I pentru cel mai bun material publicat în “Presa scrisă şi on-line” este împărţit între Cristina Nichituş Roncea și Victor Roncea de la publicaţia Basarabia - Bucovina.Info. Premiul II va ajunge la Mihaela Bocu, ziarul “Făclia” Cluj. Al III-lea premiu este acordat Gabrielei Căluțiu Sonnenberg - Spania, pentru articolele publicate în revista “Observatorul” din Toronto-Canada.

Simona Lică, de la Radio România Oltenia - Craiova, a fost desemnată cea mai bună voce de radio pentru interviul cu actorul Ilie Gheorghe; premiul al II-lea este acordat lui Dan Păsărin, de la acelaşi post de Radio pentru interviu cu Sorin Matei, preşedintele Federaţiei Române de Atletism, iar al III-lea premiu merge la Adriana Baghiu, Radio România Reşiţa, pentru interviul cu actorul Dorel Vişan.

Pentru producţii de Televiziune, UZPR premiază filmul „Afganistan - un tărâm al contrastelor”, producător fiind Trustul de Presă al Ministerului Apărării Naţionale, după un scenariu semnat de Benone Neagoe, în regia şi imaginea lui Gabriel Cobasnian. La secţiunea Film Documentar este desemnată producţia “Traian Lalescu-Dreptul la memorie”, producător TVR Cultural, scenariul şi regia Sabina Pop, imaginea Cristian Glodeală. Realizatorul Dan Doroftei (imaginea Iulian Ene) va fi premiat la secţiunea Film de autor, pentru pelicula “Radu Gabrea”, în producţia lui Dan Doroftei, UNATC şi Valentin-Narcis Sturza. Realizatorul Călin Dinulescu primeşte Premiul UZPR pentru reportajul Conversion (Convertire), producători VPRO, Metropolis-Nederland 3. Premierile se vor acorda în martie.

Citit 4175 ori Ultima modificare Duminică, 24 Februarie 2013 15:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.