De Ziua Poeziei, versuri şi muzică la Salonul „Axis libri”
Foto: Poetul şi criticul A. D. Secară a spart gheaţa recitărilor

De Ziua Poeziei, versuri şi muzică la Salonul „Axis libri”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Salonul literar „Axis libri” al Bibliotecii „V.A. Urechia” a dedicat o parte însemnată din sesiunea sa de joi Zilei mondiale a Poeziei. Astfel, împreună cu filiala S-E a Uniunii Scriitorilor din România, a organizat un recital de poezie la care au fost ascultaţi de către publicul numeros poeţi din filială, în această ordine: A. G. Secară, brăileanca Diana Corcan, Iulian Grigoriu, Ruxandra Anton, tecuceanul Constantin Oancă (care în aceeaşi seară şi-a lansat în cadrul Salonului un volum de versuri), Corneliu Antoniu – preşedintele filialei Uniunii Scriitorilor, care a şi adăugat „un cuvânt” despre Poezie, „o grădină a tuturor nefericirilor şi fericirilor”.

Ziua Poeziei a fost marcată şi prin apariţia numărului 200 a revistei de cultură a Societăţii Scriitorilor „C. Negri” Galaţi, prezentată de redactorul-şef al acesteia, poetul Sterian Vicol, preşedinte al Societăţii Scriitorilor. În final, la solicitarea poetului Vicol, actriţa Rodica Panu a recitat din Eminescu şi din Magda Isanos.

Deschiderea serii, care a mai conţinut şi lansarea volumelor de proză semnate de prozatorul Constantin Vremuleţ, a fost făcută de sora Poeziei, Muzica: interpreţi – doi elevi de la Liceul de Artă „D. Cuclin”, Sabin Iordache (cls. A V-a), la oboi, şi Andrei Dobrin (cls. A VII-a), la trompetă, laureaţi la începutul lunii ai Olimpiadei Naţionale de Muzică Instrumentală, etapa interjudeţeană.

Citit 1262 ori Ultima modificare Duminică, 24 Martie 2013 16:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.