Donaţii de 30.894 de lei de la SNFOR Galaţi

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Recent, membrele Societăţii Naţionale a Femeilor Ortodoxe - Filiala Galaţi  s-au întâlnit în cadrul analizei de bilanţ pe anul 2008. În prezenţa preotului Ionel Rotaru, consilier eparhial al Sectorului Social - Misionar, au fost  scoase în evidenţă principalele activităţi filantropice, cunoscut fiind că scopul acestei organizaţii neguvernamentale este cel de „a redeştepta spiritul misionar creştin-ortodox” între gălăţeni. În concret, de a întinde o mână de ajutor semenilor aflaţi în nevoi din Eparhia Dunării de Jos. Sursele sunt  cotizaţia şi unele donaţii - destul de timide - ale creştinilor.

Chiar şi aşa, în anul 2008, SNFOR - Filiala Galaţi a acordat sprijin unor categorii de persoane defavorizate.

„Valoarea acţiunilor filantropice se ridică la 30.894 lei pe anul trecut, a  precizat doamna Elena Drugescu, preşedinta SNFOR Galaţi. Suma s-a regăsit în obiecte de îmbrăcăminte, dulciuri şi fructe pentru bolnavii din Spitalul de Boli Infecţioase din Galaţi, Unitatea Medico-Socială din Găneşti, Spitalul de Pneumoftiziologie, secţia Pediatrie, şi Spitalul de Urgenţă pentru Copii din Galaţi. Atenţia noastră a fost îndreptată şi înspre femeile cu privare de libertate din Penitenciarul Galaţi şi unele familii cu stare de risc social”.

O altă categorie spre care organizaţia şi-a îndreptat atenţia este cea a bătrânilor din aşezămintele socio-medicale, centrele de plasament pentru copii unde au fost donate obiecte igienico-sanitare, fructe şi dulciuri. SNFOR a dus un semn al dragostei creştine şi femeilor cu privare de libertate, constând în asigurarea unor materiale pentru realizarea unor lucrări de pictură şi goblen.

Şase burse sociale

Anul trecut, pentru prima dată în cei aproape douăzeci de ani de activitate, SNFOR a reuşit să asigure şase burse sociale a câte 70 lei pe lună; trei se îndreaptă către seminarişti şi trei către studenţi ai Facultăţii de Istorie, Filozofie şi Teologie Galaţi.

Apreciem acest demers şi el trebuie încurajat, pentru că spre deosebire de celelalte licee, unde diverse ONG-uri susţin activitatea unor elevi, către cei ai Seminarului Teologic din Galaţi nu prea s-au făcut astfel de gesturi, cu excepţia unei burse Kiwanis în anii din urmă.

Parte a activităţilor filantropice au fost şi acţiunile cultural-duhovniceşti care şi-au făcut simţită prezenţa prin sfatul şi rugăciunea unor preoţi din Eparhia Dunării de Jos.

Citit 752 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.