Victor Cilincă lansează "Împăratul Gunoaielor" pe CD, sâmbătă, la Galeriile Real

Victor Cilincă lansează "Împăratul Gunoaielor" pe CD, sâmbătă, la Galeriile Real
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Celui mic îi plac poveştile, dar nu aveţi întotdeauna timp să îi citiţi? Pune-ţi-l pe Cristi Gheorghe să i le spună!


"Împăratul Gunoaielor", o remarcabilă poveste semnată de colegul nostru Victor Cilincă, apărută în colecţia "Căsuţa cu Poveşti" a Editurii Homer, este lansată în format audio sâmbătă, 6 aprilie, de la ora 11.00, la Galeriile Real.

În lectura iubitului actor Cristi Gheorghe, director interimar al Teatrului Dramatic "Fani Tardini", audiobook-ul are o durată de 78 de minute şi 29 de secunde şi a fost produs în studiourile Radio Galaţi Media. CD-ul "Împăratul Gunoaielor" este distribuit astăzi împreună cu ziarul nostru la un preţ special, de doar 10 lei.

Autor al unui număr de 17 cărţi publicate (romane, povestiri, volume de poezie şi cărţi pentru copii, unele tipărite şi de edituri din Statele Unite ale Americii, Anglia, Canada) şi 29 de piese de teatru, Victor Cilincă ne vorbeşte despre povestea "Împăratul Gunoaielor". "Am scris acest basm cu subînţelesuri, orwellian, ca o istorie pe înţelesul copiilor, amuzantă, care să fie însă interesantă şi pentru părinţi sau bunici", spune autorul.

Piesa cu acelaşi subiect, "Caş - Comoara şoriceilor şi pisicile electrice", a obţinut Premiul I la Concursul naţional de dramaturgie al Teatrului "Vasilache" din Botoşani, care o va monta în decembrie, la secţiunea pentru copii de peste 10 ani. Şi Teatrul "Ion Creangă" i-a pus în scenă lui Victor Cilincă o piesă pentru copii, "Taina oraşului invizibil", câştigătoare şi ea de concurs naţional. O altă piesă, pentru oameni mari, semnată de Victor Cilincă, "Polonius", apărută şi la o editură din SUA, va fi jucată în 2014 la Seul, în Coreea de Sud.

Citit 1268 ori Ultima modificare Joi, 04 Aprilie 2013 20:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.