Dacă nu va fi reînfiinţat, Teatrul „Gulliver” dispare!

Dacă nu va fi reînfiinţat, Teatrul „Gulliver” dispare!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sacrificat absurd, sub şenilele unei ordonanţe de urgenţă care a impus restrângerea organigramei Primăriei, Teatrul de Păpuşi „Gulliver” şi-ar putea recăpăta identitatea culturală şi juridică. Reînfiinţarea lui a fost pusă pe tapet joi, la şedinţa Consiliului Local, odată cu aprobarea proiectului de management propus de noul director al Teatrului Dramatic, Cristi Gheorghe.

Prioritatea managerului Cristi Gheorghe

„Aberant distrus ca entitate culturală a Galaţiului şi transformat în secţie a Teatrului Dramatic “Fani Tardini”, Teatrul de Păpuşi “Gulliver” se apropie cu paşi repezi de dispariţie şi asta datorită faptului că funcţionalitatea lui ca banal apendice al unei instituţii mai mari nu îi poate oferi statutul pe care l-a avut, îngrădindu-i din multe puncte de vedere activitatea. Cea mai urgentă şi cea mai importantă măsură organizatorică este redarea personalităţii juridice şi reînfiinţarea Teatrului de Păpuşi “Gulliver””, scrie negru pe alb în proiectul de management al noului director, proiect lăudat la scenă deschisă de aleşii locali. Pornind de la acest deziderat, Eugen Găvan, consilier local PC, a pledat pentru reînfiinţarea „Gulliver”, amintind că, acum un an, a solicitat identificarea unei soluţii în acest sens, şi tot Consiliul a fost de acord. „Înţeleg că obstacolele legislative sunt mari, dar totuşi îi propun noului director să «rupă» uşa Primăriei şi a Ministerului Culturii pentru a identifica o soluţie de reînfiinţare a Teatrului Gulliver ca entitate culturală. Îi vom fi alături în acest demers. Haideţi să reîncepem discuţiile, şi, cu o sală corespunzătoare, să ne readucem teatrul de copii la standardul pe care îl merită”, a spus Găvan.

Anomalii

Primarul Marius Stan a admis că „ar fi regretabil să dispară un teatru precum Gulliver”, dar că managerul are datoria să înlăture anomalia care a persistat o perioadă lungă acolo, unde au funcţionat doi directori, doi contabili, au fost dubluri pe posturi, teatrul având un singur buget. „Poate vom avea o discuţie cu proprietarii fostului sediu al teatrului şi îl vom răscumpăra. Ar fi poate soluţia cea mai la îndemână. Depinde, totuşi, de costuri!”, a subliniat Stan.

Victor Dobrea, consilier PDL, a fost de acord că este incorect faptul că de doi ani acolo funcţionează două structuri paralele. „Trebuie să decidem dacă este posibil să reînfiinţăm Teatrul de Păpuşi, ceea ce ar fi extraordinar, dacă nu, dl director este obligat să prezinte o organigramă suplă, eficientă”. Iar o nouă organigramă ar putea suprima cu totul "Gulliver".

Citit 1318 ori Ultima modificare Vineri, 10 Mai 2013 17:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.