Regalism de poveste. Când omagiul din suflet e şi „brăţară de aur”

Regalism de poveste. Când omagiul din suflet e şi „brăţară de aur”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La Galaţi, principesa Margareta a primit, încă de la începutul anilor '90, o dovadă mai aparte de respect şi afecţiune


Pregătindu-se să plece spre Bucureşti, căci primise invitaţie la “Garden Party”, sărbătoarea monarhiştilor de la Palatul Elisabeta, dl Ioan Furtună ne arăta o ispravă recentă a unui vandal: iar a încercat cineva să-i spargă firma de la poartă! De ce? Pentru că se cheamă „Prinţesa Margareta”, este salon de înfrumuseţare dar, dincolo de ideea de poveste şi de frumuseţe, trimiterea la moştenitoarea tronului României, principesa Margareta, este evidentă şi cunoscută în Galaţi.

Înainte, nici nu-i plăcea numele Margareta

Nu numai antimonarhiştii dau cu pietre în… furtună! Un alt simpatizant monarhist gălăţean l-a apostrofat cândva tocmai pentru că a dat acest nume unui salon de înfrumuseţare, de parcă nu ar fi artă şi în… frumuseţe! E „prinţesa”, nu „principesa”, în titlu – a scăpat atunci de „reclamaţie” patronul. Căruia la început, mărturiseşte, nici nu-i plăcea numele Margareta, până a aflat că aşa o cheamă şi pe principesă… Ei, a mai fost „reclamat” el şi pentru că a pus un mozaic având şi o coroană în compoziţie: cum adică să calci coroana în picioare?! De parcă n-ar fi fost un stil de paviment chiar şi pe vremea imperială romană… Naţional-ţărănistul care organizează acum filiala Galaţi a recent înfiinţatei Alianţe Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei se poate lăuda cu o performanţă mai puţin obişnuită: chiar Regina Ana a ţinut să se coafeze, la Galaţi, anume prin mâinile doamnei Paula Furtună, la un hotel. Căci, încă din ´91 (în anul anterior erau PFA), când cei doi gălăţeni iniţiau afacerea salonului de înfrumuseţare „Prinţesa Margareta”, doamna Paula avea deja 24 de ani de experienţă în domeniul coafatului, cu multe premii întâi la nivel naţional! Cu dl Furtună regina se cunoscuse în timpul unei vizite tocmai la Fârţăneşti, la un monarhist local; regele nu avea încă voie în ţară! Au stat la masă faţă în faţă şi dl Furtună a avut grijă să nu-i lipsească ceva, iar oaspetele i-a întors grija pe loc…

Riscurile admiraţiei pentru familia regală: ameninţările

În ´91, era o nebunie să vorbeşti de monarhie, dar să-ţi faci firmă… princiară?! „Eu am riscat atunci… Şi, vă spun sincer, mie numele Margareta nu mi-a plăcut în viaţa mea!” Însă a început să-i placă pe măsură ce făcea demersurile pentru înfiinţarea firmei, chiar după Piaţa Universităţii, unde Ioan Furtună militase… Cunoştea numele principesei de la „Europa liberă”. „În ´92-´93 dormeam în „prăvălie”: aveam impresia că mi-o fură cineva! Mai dau cu pietre în firmă şi acum, ca să o spargă; sunt cunoştinţe, nu străini… Şi mă tot suna unul: „Lasă că te chemăm NOI pe Brăilei şi îţi scoatem NOI din cap prinţesa Margareta!” „Sunteţi continuarea Securităţii?” – i-am zis. După ce s-a întâmplat de câteva ori, am luat un casetofon, l-am înregistrat, iar data următoare i-am pus înregistrarea: „Îţi place vocea?! Te caut, dihanie, şi în gaură de şarpe! O să se schimbe vremurile…” Din momentul acela am scăpat de el.” De prin ´96, tot mai mulţi au realizat că există o legătură între numele firmei şi principesă. „Pe principesa Margareta n-am văzut-o însă niciodată faţă în faţă…” O speranţă care sigur se va realiza.

Citit 1813 ori Ultima modificare Duminică, 12 Mai 2013 15:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.