Între Galaţi şi Noua Zeelandă: Două poete gălăţene împart acelaşi volum de versuri

Între Galaţi şi Noua Zeelandă: Două poete gălăţene împart acelaşi volum de versuri
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Volumul de versuri „Oglinzi” de Violeta Ionescu şi Valentina Teclici – Editura Oscar Print Bucureşti, a fost lansat la Festivalul cărţii „Axis libri” - poezii „în oglindă”. Despărţite de mare, cele două gălăţence au scris despre aceleaşi teme, însă diferit!

Prozatorul dramaturg Dan Plăeşu, redactorul cărţii, le-a prezentat cald şi discret.

Valentina: membră a USR – Bucureşti, ziaristă, cu un premiu naţional pentru o carte scoasă în 1986 la Editura Ion Creangă, are o carte editată în Belgia. A mai publicat proză scurtă la şi şapte cărţi de poezii, dar şi cărţi de sociologie (are doctoratul în Sociologie la Bucureşti şi a absolvit Facultatea de Filosofie la Iaşi). A fost redactor de carte la Editura Porto-Fraco şi editor al revistei pentru copii „Liliput”. Din 2002 este cetăţean neozeelandez, lucrează în proiecte de reabilitare socială la Direcţia Penitenciarelor din Wellington.

Violeta: un deceniu a fost ziaristă la „Viaţa liberă”, „vieţaş”, cum ar spune probabil băieţii din puşcăria Wellington, apoi redactor de reviste, autoare a două romane, de proză scurtă, cărţi de memorialistică sau chiar de factură enciclopedică, a unui roman istoric memorabil, despre necunoscutul Diocleţian.  Amândouă autoarele au scris teatru: piesa „Calif de-o zi”. Actorul Vlad Vasiliu, care a montat cândva textele Valentinei, a recitat în aplauze din poeziile celor două doamne.

Cu aceeaşi ocazie a fost prezentat Paul Sân-Petru (medic, practicant al muzicii instrumentale, paraşutist voluntar) cu volumul „Empatii”, la Editura Phoebus, coordonată de Violeta Ionescu şi Ciprian Ionescu: volum uimitor – poeme, proză, compoziţiile sale muzicale, imagini ale sculpturilor pe care le-a creat în rădăcini, grafică a scriitorului.

Citit 1105 ori Ultima modificare Marți, 28 Mai 2013 14:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.