O premieră în România: Biblioteca estivală din Parcul Eminescu

O premieră în România: Biblioteca estivală din Parcul Eminescu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În Parcul Mihai Eminescu (în faţa fostului sediu al Stării civile, acum Comunitatea Elenă din Galaţi) s-a deschis, pe 15 iunie, Biblioteca Estivală, unde pasionaţii de lectură pot răsfoi o carte sau o revistă în aer liber, o alternativă estivală de petrecere în mod plăcut a timpului liber.

Andreea Iorga, responsabil al Bibliotecii estivale, ne spune ce se poate face, concret, în Parcul Eminescu: „Gălăţenii pot veni să joace rummy sau table, sau pot să împrumute cărţi de la Bibliotecă în regim de sală de lectură. De asemenea, copiii pot participa la Tabăra de creaţie „Axis Libri”, care se va organiza în luna iulie şi va dura toată vacanţa, timp de trei luni, cu câte două întâlniri pe săptămână, fiind structurată pe trei secţiuni: artă plastică, artă fotografică şi creaţie literară, pe câte două categorii de vârstă – 5-9 ani şi 10-14 ani. Vor fi, de asemenea, Cafeneaua culturală şi Clubul curioşilor, care până acum se derulau pe perioada verii la sediul Bibliotecii - la cererea copiilor s-au mutat aici, tot în aer liber. În cadrul Bibliotecii estivale, gălăţenii pot lectura cărţi în regim de sală de lectură, sau ziarele,  locale şi centrale, la zi. Avem mulţi clienţi, în primele zile au fost peste o sută, acum am ajuns cam la două sute de gălăţeni pe zi, în special copii şi pensionari, dar şi salariaţi care, după ce vin de la serviciu preferă să-şi petreacă o oră, două, aici, la noi: fie dezleagă rebus, integrame, fie răsfoiesc o carte sau îşi petrec timpul în mod plăcut”, declară Andreea Iorga.

Biblioteca estivală va rămâne deschisă până pe 15 octombrie, în intervalul orar 10,00 – 20,00, oferind acces la servicii de lectură, informare şi recreere, într-un regim de filială a instituţiei organizatoare. Directorul Ilie Zanfir îşi exprimă convingerea că „biblioteca estivală va deveni o oază de relaxare pentru cei care se plimbă prin parc. Această bibliotecă este o premieră în România. Avem cărţi pentru toate vârstele şi pentru toate gusturile”.

Citit 1170 ori Ultima modificare Joi, 20 Iunie 2013 18:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.