Artă de sute de mii de euro, ascunsă de ochii publicului gălăţean

Artă de sute de mii de euro, ascunsă de ochii publicului gălăţean
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* Lucrarea se află în holul Corpului D al Universităţii, dar în afară de studenţi şi profesori, n-o vede nimeni * Nu e prezentă în niciun ghid, nu există niciun panou informativ afară care să atragă localnicii sau vizitatorii


De ani buni, am putut constata că mulţi iubitori de artă gălăţeni habar n-au că există un fel de Capelă Sixtină, chiar pe Domnească! Motivul: nu este într-un muzeu, în gară sau o piaţă, ci în interiorul, fie el şi circulat, al Facultăţii de Mecanică, în spaţiosul hol al Corpului D, clădirea nouă, cum i se spune.

Superba lucrare este „Naşterea poporului român”, evocată şi de Adrian Păunescu ca  „genialul tablou al lui Sabin Bălaşa”. Autorul, celebrul Sabin Bălaşa (1932 - 2008), a primit multe premii naţionale, dar şi Medalia de Aur a Concursului European de Pictură de la Pescara, Italia, în 1965.

Articolul poate fi citit în întregime, în exclusivitate, în ediţia tipărită a cotidianului „Viaţa liberă”. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din Galaţi, la preţul de 1,5 lei exemplarul. Abonamentul la ediţia tipărită a „Vieţii libere” costă 25 de lei pe lună în mediul urban şi 20 de lei pe lună în mediul rural.

Citit 3151 ori Ultima modificare Vineri, 28 Iunie 2013 18:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.