Frumuseţe, adevăr şi mister: Diana Mărăndici spune „Da” poeziei

Frumuseţe, adevăr şi mister: Diana Mărăndici spune „Da” poeziei
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Lansarea celui de-al 13-lea minivolum din colecţia cArtEsenţe (poezie) – „Da”, semnat de Diana Mănăilă Mărăndici, publicat la Editura Centrului Cultural „Dunărea de Jos” a avut loc miercuri, pe pontonul Ceronav - Info Danube, lângă Palatul Navigaţiei. Cu foşnet de Dunăre, cu veste de salvare a Poeziei, cu vocea autoarei recitând cu un pian în fundal, „cartea care nu voia sa poarte niciun nume”, cartea ca „o casă în care intri fără să dai nicio socoteală”, dar  „din care mereu va lipsi cineva”,  a venit la cititorii săi însoţită de o instalaţie superbă de artă – semnată de Tudor Şerban – simbolizând o floare de mac cu o inimă-grenadă în mijloc. Florina Zaharia – iniţiatoarea seriei cArtEsenţe, directorul Sergiu Dumitrescu, Doina Munteanu (gazda evenimentului), criticul şi prietenul A.G. Secară, Mariana Iorga şi chitara sa au făcut din lansarea celui de-al doilea volum al  Dianei Mănăilă o sărbătoare de suflet, o întâlnire cu poezia în stare pură.

Diana Mănăilă Mărăndici a debutat cu poeme în 2006, în revista Dunărea de Jos, iar în 2007 a publicat primul său volum, la Editura Junimea  – „Hana, carte cu foşnete”, Hana fiind numele fetiţei sale.

„Îmbinând frumuseţea, adevărul şi misterul, Diana Mărăndici propune o vânătoare de cuvinte. Rămâne ca vânătorii să se bucure nu de agonia şi sângele cuvintelor ci, mai ales, de prezenţa lor prietenească şi de promisiunea chihlimbarului”, a spus criticul Adi Secară.

Citit 6352 ori Ultima modificare Vineri, 28 Iunie 2013 16:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.