Astăzi cade cortina peste festivalul liceenilor

Astăzi cade cortina peste festivalul liceenilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

A şaptea ediţie a Festivalului de Teatru pentru Liceeni „I.L. Caragiale” trage, astăzi, 3 aprilie, cortina.

În răstimpul ultimelor patru zile, spectatorii din Amfiteatrul Liceului de Artă „D. Cuclin” au făcut înconjurul lumii şi al istoriei teatrului. Dramaturgi români contemporani (Vişniec) sau nu (Băieşu), spectacole din teatrul clasic (precum ale lui Caragiale, Shakespeare) sau absurd (Ionescu), adaptări după mai multe piese ale clasicilor (spectacolul trupei „Liane”, de la Colegiul „Elena Doamna”, o adaptare după Cehov) sau creaţii personale (piesa prezentată de Colegiul „Paul Dimo”), pare că nimic nu a lipsit din festivalul elevilor.

Ba, competiţia este şi în faţa unei premiere: o elevă, Doina Gabriela Teodoru, a tradus, din limba engleză, special pentru festival, o piesă despre violenţa în şcoli. Este vorba despre „Bang, bang, eşti mort!”, de William Mastrosimone, pusă în scenă de trupa „Globul”, de la Grupul Şcolar CFR.

Festivalul a reprezentat un eveniment şi pentru spectatori, nu doar pentru organizatori şi trupele înscrise în concurs. De partea cealaltă a scenei, tinerii au simţit la fel de intens, fie că şi-au susţinut colegii de clasă, fie că doar şi-au satisfăcut apetitul de teatru într-un maraton de 23 de reprezentaţii.

Drept e însă şi că înainte de unele spectacole publicul s-a împrăştiat, fără să ştie, probabil, ce urmează. Şi nu au avut decât de pierdut. Aşa s-a întâmplat, la reprezentaţia „Arta lui Shakespeare, viziune personală. Ponturi pentru prima întâlnire”, după textele lui Rowan Atkinson (alias Mr. Bean), ţinută de cei doi elevi de la Colegiul „C. Negri.

Nici „Dresoarea de fantome”, de Ion Băieşu, a trupei „Retro” de la CNVA nu ar fi trebuit ratată, măcar pentru textul care ar fi părut cel puţin original unor elevi de liceu.

În imagine – o scenă din spectacolul „Ca la noi la nimenea”, după Cehov, al Colegiului „Elena Doamna”

Citit 1051 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.