Festival în oraşul vecin: „Zile şi nopţi de Teatru la Brăila”
Foto: Primul moment din festival: Spectacolul "Coşarii albi", al Teatrului Masca Foto: Armanda Filipine, revista de cultură şi informaţie "Brăila Chirei"

Festival în oraşul vecin: „Zile şi nopţi de Teatru la Brăila”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În perioada 2 - 6 octombrie, Teatrul „Maria Filotti” din Brăila organizează cea de a VIII-a ediţie a Festivalului „Zile şi nopţi de Teatru la Brăila”, având ca temă „Mari autori. Mari regizori”. Participă teatrele: Bulandra, de Comedie, Odeon, Nottara, Masca, Act, „Andrei Mureşanu” din Sfântu Gheorghe, Teatrul Municipal din Turda, „Fani Tardini” din Galaţi, trupa UNATC Bucureşti şi, bineînţeles, gazdele. Selecţia celor 13 spectacole din cadrul festivalului a fost realizată de noul manager al teatrului brăilean, Lucian Sabados.

Programul Festivalului

Vineri, de la ora 18,00, la Teatrul "Maria Filotti" va fi prezentat „Scene din viaţa insectelor”, de Karel şi Josef Kapek, spectacol al Centrului Cultural pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu”, sub direcţia de scenă a lui Victor Ioan Frunză. La ora 20,30, Teatrul de Comedie din Bucureşti vine cu „Urâtul”, de Marius von Mayenburg, în regia lui Vlad Cristache.

Sâmbătă, de la ora 18,30, „Meşteşugul vieţii”, de Hanoch Levin, spectacol al Teatrului Bulandra din Bucureşti, în regia lui Felix Alexa; de la ora 20,00, „Încă un spectacol fără titlu” – UNATC Bucureşti, spectacol de teatru-dans, regia şi coregrafia fiind semnate de Lorette Enache. La Casa de Cultură a Tineretului, actorii gălăţeni vor prezenta, de la 20,30, „Peţitoarele”, de Avksentii Tzagareli, în regia lui Ion Sapdaru. 

Duminică, la ora 18,00, în sala Mare a Teatrului „Maria Filotti” va fi prezentat, în premieră, „Camera albastră”, de David Hare, spectacol al gazdelor. La ora 20,00, în sala Studio, festivalul se va încheia cu spectacolul Teatrului Nottara - „Aniversarea”, de Thomas Vinterberg şi Mogens Rukov, în regia lui Vlad Massaci. 

Citit 942 ori Ultima modificare Joi, 03 Octombrie 2013 15:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.