Programul Festivalului de Comedie / Zece zile cu hohote de râs la Teatrul Dramatic
Foto: Scenă din piesa „Obiceiuri necurate”, de Tom Smith, jucată de Teatrul "L.S. Bulandra"

Programul Festivalului de Comedie / Zece zile cu hohote de râs la Teatrul Dramatic
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* 13 spectacole, de pe 21 pe 31 octombrie

Începând de luni, 21 octombrie, până pe 31 octombrie, la Teatrul Dramatic „Fani Tardini” se va desfăşura cea de-a 25-a ediţie a Festivalului Naţional de Comedie. Vor fi prezentate 13 spectacole ale teatrelor din Bucureşti – Naţional, Nottara, Bulandra şi Teatrul Mic – Braşov, Piatra Neamţ, Brăila, Botoşani, Arad, Bârlad, Giurgiu, Ruse (Bulgaria) şi bineînţeles, gazdele. Festivalul este cu premii, ca în fiecare an.

„Teatrul Nottara” sparge gheaţa

Primii vor urca pe scenă actorii Teatrului „Nottara” din Bucureşti, luni, la ora 18,00, cu spectacolul „39 de trepte”, după filmul lui Alfred Hitchcock, în regia lui Petre Bokor. Cu replici pline de haz, costume din anii '30 şi o distribuţie de numai patru interpreţi (Luminiţa Erga, Alexandru Jitea, Adrian Văncică, Alexandru Mike Gheorghiu), care joacă peste 120 de roluri, „39 de trepte” este o comedie trepidantă destinată publicului de toate vârstele.

Marţi, de la ora 19,00, Teatrul „Maria Filotti” din Brăila vine în festival cu una dintre cele mai valoroase comedii de moravuri din dramaturgia românească, spectacolul „Gaiţele”, de Alexandru Kiriţescu, în regia lui Radu Nichifor.

Miercuri, Teatrul Naţional

Miercuri, de la ora 19,00, este rândul actorilor de la Teatrul Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti să prezinte „Idolul şi Ion Anapoda”, de G. M. Zamfirescu, în regia lui Ion Cojar, cu Dan Puric şi Ileana Stana Ionescu în rolurile principale. O comedie amară despre căutarea fericirii, scrisă de unul dintre cei mai importanţi dramaturgi interbelici.

Joi, de la ora 19,00, Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ  vine cu „Subpământeanul”, un spectacol de Hristo Boytchev, în traducerea lui Vili Perveli Nikolov şi regia lui Tudor Tăbăcaru.

Vineri, actorii Teatrului „Sică Alexandrescu” din Braşov prezintă, la ora 16,00, în Sala Studio, „Un bilet spre fericire”, de Spiro Gyorgy, în traducerea lui Zeno Fodor şi regia Dianei Lupescu, cu Bianca Zurovski şi Mihai Bica în distribuţie. La ora 19,00, în sala Mare, braşovenii ne invită la „Fazanul”, de Georges Feydeau, în regia lui Cristian Hadji-Culea.

Sâmbătă, 26 octombrie, de la ora 19,00, gălăţenii vor prezenta în festival „Peţitoarele”, de Avksentii Tzagareli, în traducerea şi regia lui Ion Sapdaru.

Duminică, tot de la 19,00, Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoşani vine cu „Hai să ne despărţim”, un spectacol de Ion Sapdaru: un studiu psihologic al temperamentului balcanic confruntat cu un eveniment extrem de dificil şi care se poate întâmpla oricui: divorţul. În distribuţie îi regăsim pe Lidia Uja şi Ioan Creţescu, doi actori cunoscuţi publicului nostru.

Teatrul „Bulandra”  încheie festivalul

Luni, 28 octombrie, de la ora 19,00, Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad ne invită la „Căsătoria”, de N. V. Gogol, în regia lui Laurian Oniga. Marţi, 29 octombrie, de la ora 16,30, în Sala Studio, Teatrul „Sava Ognianov” din Ruse, Bulgaria, prezintă „Puşlamaua de la etajul 13”, în regia lui Orlin Dyakov. Seara, de la 19,00, în sala Mare, Teatrul Mic din Bucureşti vine cu „Somnoroasa aventură”, de Teodor Mazilu, în regia lui Vlad Stănescu, cu Cristi Iacob şi Oana Albu în rolurile principale.

Miercuri, pe 30 octombrie, la ora 12,00, Teatrul „Victor Ion Popa” din Bârlad prezintă „Adunarea femeilor”, de Aristofan, în regia lui Cătălin Cucu. Seara, de la ora 19,00, Teatrul „Tudor Vianu” din Giurgiu ne propune un spectacol de Orlin Dyakov, în regia lui Vlad Stănescu, avându-i în distribuţie pe: Gabriela Iacob, Violeta Teaşcă, Ion Haiduc şi Cristi Iacob.

Joi, de la ora 18,00, după festivitatea de premiere, actorii Teatrului „L.S.Bulandra” din Bucureşti vor încheia festivalul cu „Obiceiuri necurate”, de Tom Smith, în regia lui Mihai Constantin.

Preţul biletelor la aceste spectacole este cuprins între 18,9 lei şi 52,5 lei (cele de la Bucureşti), iar preţul unui abonament pe toată durata festivalului este de 390 lei.

Citit 1475 ori Ultima modificare Joi, 17 Octombrie 2013 17:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.