Bianca Ionescu şi Ştefan Doniga, la Liceul de Artă: Recital vocal instrumental de muzică românească

Bianca Ionescu şi Ştefan Doniga, la Liceul de Artă: Recital vocal instrumental de muzică românească
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Teatrul de Operetă şi Musical „Ion Dacian” din Bucureşti prezintă, cu prilejul Zilei Culturii Naţionale, joi, 16 ianuarie, începând cu ora 18,30, în sala Amfiteatru a Liceul „Dimitrie Cuclin”,  un recital vocal-instrumental cu un program este alcătuit în totalitate din muzică românească. Susţinut de soprana Bianca Ionescu şi pianistul Ştefan Doniga, recitalul include lieduri şi arii din operete româneşti, semnate de Tiberiu Brediceanu, Eduard Caudella, Alfred Alessandrescu, Florin Comişel şi George Grigoriu. Alături de aceste selecţiuni, din program fac parte şi fragmente din Op. 10 - Suita pentru pian nr. 2  în Re major, de George Enescu. Evenimentul se desfăşoară în perioada 14-18 ianuarie 2014 la Giurgiu, Bucureşti şi Sfântu Gheorghe, dar şi la Cahul, în Republica Moldova. 

Soprana Bianca Ionescu a absolvit Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti în 1983, iar din 2005 devine doctor în muzică, în domeniul Operetei româneşti. Din 1983, este solistă a Teatrului de Operetă şi Musical „Ion Dacian”, pe scena căruia a interpretat numeroase roluri în operete şi musicaluri. Solista s-a remarcat totodată ca dirijor de cor, preluând conducerea corului de copii „Minisong” şi înfiinţând corul „Ministars”, alături de care a întreprins numeroase turnee.

Un gălăţean şi un pianist unic

Absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, gălăţeanul Ştefan Doniga a concertat alături de numeroase orchestre simfonice ale filarmonicilor din România, Bulgaria şi Cehia. A susţinut recitaluri pe scene din ţară, dar şi peste hotare, în Luxemburg, Ungaria, Austria, Slovacia şi Norvegia. În anul 2000, a reprezentat România la primul „Festival Balcanic al Tinerilor Pianişti” de la Razgrad, unde a primit Medalia Festivalului. Ştefan Doniga este singurul pianist român care a înregistrat integrala mazurcilor pentru pian de Alexander Skriabin, imprimarea fiind realizată live, în timpul unui recital susţinut la Ateneul Român. În anul 2013, artistul a realizat, alături de Teatrul „Ion Dacian”, două proiecte inedite: „6 – O piesă neterminată pentru pian, idei şi muză” – un spectacol de teatru-dans, a cărui idee îi aparţine şi în cadrul căruia este şi protagonist – şi traducerea volumului „Scrisori către un tânăr dansator”, de Maurice Béjart.

Citit 1181 ori Ultima modificare Luni, 13 Ianuarie 2014 17:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.