A trecut preselecţia regională/ Gabriela Munteanu, la "Mamaia copiilor" 2014
Foto: Foto: Arhiva personală

A trecut preselecţia regională/ Gabriela Munteanu, la "Mamaia copiilor" 2014
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gabriela Munteanu a participat recent, la Buzău, la preselecţia pentru Festivalul „Mamaia copiilor”, ediţia 2014. Fireşte, a trecut examenul cu bine. Gabriela are 13 ani şi este elevă de premiul I la Şcoala „Petru Rareş” (Nr. 25) din Galaţi, în clasa a VII-a. Cântă de la şase ani, în competiţii naţionale şi internaţionale. Glasul său - când năvalnic, când lin ca o aripă de înger - a acaparat atenţia multor jurii. Are peste 50 de diplome: 20 cu premiul I, zece cu premiul al II-lea, plus menţiuni. Colecţia sa numără şi cinci trofee individuale, dintre care două au fost dobândite în 2013 (categoria de vârstă 11-13 ani), la festivalurile „Music for Kids” Iaşi şi „Flori de gheaţă” Bucureşti. Mai deţine trofeele concursurilor „Star Music”, în 2010, şi „Pink Love”, în 2011. Gălăţeanca are în colecţie şi un trofeu de grup, cu membrii Grupului „Voces”, al Centrului Cultural Dunărea de Jos, obţinut la Festivalul „Mamaia copiilor” 2013, îndrumătoarea grupului fiind Monica Măciuceanu, profesoară care a pregătit-o în ultimii trei ani.

Gabriela a început la clasa profesorului Ioan Şerban, apoi s-a bucurat şi de îndrumările sopranei (şi regizoarei) Ana Condea, de la Teatrul Muzical „Nae Leonard” Galaţi. În prezent, se pregăteşte cu profesoara Cristina Manoliu Săvulescu, din Bucureşti.

Ce înseamnă cântecul pentru ea? „Este un mod de exprimare şi de comunicare. Este o bucurie şi o lumină pe care o port în suflet şi o trimit către ascultători”, spune Gabriela.

Citit 1983 ori Ultima modificare Marți, 25 Februarie 2014 17:47

1 comentariu

 • postat de erata
  Marți, 25 Martie 2014 09:30
  86.127.208.***
  Dna. Maria Stanciu, minima documentare nu strică niciunui jurnalist. Grupul "Voces", câştigătorul trofeului "Tomis" de la Festivalul Mamaia Copiilor, NU este al Centrului Cultural. Faptul că unii dintre membrii Voces au urmat la un moment dat cursuri de canto la CCDJ nu înseamnă că Voces este al CCDJ. Centrul Cultural se poate mandrii cu Ansamblul "Doina Covurluiului", despre care scrieţi destul de puţin, deşi este un model de păstrare şi transmitere a tradiţiilor româneşti. Mă bucur nespus pentru performanţele copiilor din Voces însă, dacă tot e să vorbim despre cultura promovată în cadrul instituţiilor gălăţene, cred că ar fi mult mai corect să puneţi la dispoziţia cititorilor date şi informaţii exacte şi nu să promovaţi un grup, de altfel minunat, dar care nu are nimic de a face cu Centrul Cultural, în locul "Doinei Covurluiului", care este al Centrului.
  0
  1
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.