A trecut preselecţia regională/ Gabriela Munteanu, la "Mamaia copiilor" 2014
Foto: Foto: Arhiva personală

A trecut preselecţia regională/ Gabriela Munteanu, la "Mamaia copiilor" 2014
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gabriela Munteanu a participat recent, la Buzău, la preselecţia pentru Festivalul „Mamaia copiilor”, ediţia 2014. Fireşte, a trecut examenul cu bine. Gabriela are 13 ani şi este elevă de premiul I la Şcoala „Petru Rareş” (Nr. 25) din Galaţi, în clasa a VII-a. Cântă de la şase ani, în competiţii naţionale şi internaţionale. Glasul său - când năvalnic, când lin ca o aripă de înger - a acaparat atenţia multor jurii. Are peste 50 de diplome: 20 cu premiul I, zece cu premiul al II-lea, plus menţiuni. Colecţia sa numără şi cinci trofee individuale, dintre care două au fost dobândite în 2013 (categoria de vârstă 11-13 ani), la festivalurile „Music for Kids” Iaşi şi „Flori de gheaţă” Bucureşti. Mai deţine trofeele concursurilor „Star Music”, în 2010, şi „Pink Love”, în 2011. Gălăţeanca are în colecţie şi un trofeu de grup, cu membrii Grupului „Voces”, al Centrului Cultural Dunărea de Jos, obţinut la Festivalul „Mamaia copiilor” 2013, îndrumătoarea grupului fiind Monica Măciuceanu, profesoară care a pregătit-o în ultimii trei ani.

Gabriela a început la clasa profesorului Ioan Şerban, apoi s-a bucurat şi de îndrumările sopranei (şi regizoarei) Ana Condea, de la Teatrul Muzical „Nae Leonard” Galaţi. În prezent, se pregăteşte cu profesoara Cristina Manoliu Săvulescu, din Bucureşti.

Ce înseamnă cântecul pentru ea? „Este un mod de exprimare şi de comunicare. Este o bucurie şi o lumină pe care o port în suflet şi o trimit către ascultători”, spune Gabriela.

Citit 2119 ori Ultima modificare Marți, 25 Februarie 2014 17:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.