Paştele Blajinilor

Paştele Blajinilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În lunea de după Duminica Tomii, în Biserica noastră sunt pomeniţi blajinii, adică moşii şi strămoşii noştri.

Este prima sărbătoare după Învierea Domnului nostru Iisus Hristos care se adresează celor din veac adormiţi şi care transformă cimitirele noastre în locuri vii.

Locuri de comuniune a celor vii cu cei plecaţi din lumea aceasta în lumea fără dor.

Ieri, la Liturghia de la Catedrala Arhiepiscopală a Galaţilor, Înalt Prea Sfinţitul Casian a  făcut o slujbă de pomenire pentru toţi ierarhii care au slujit în scaunul Dunării de Jos.

În rugăciunea de pomenire au fost şi victimile accidentului aviatic din Rusia, localitatea Smolensk, între care se aflau conducerea Poloniei, dar şi ierarhi ai Bisericii din statul vecin.

Astăzi, cu gândul la veşnicia care ne este sortită nouă, avem bucuria să ne întâlnim în comuniune cu moşii şi strămoşii noştri, mergând la mormintele lor cu cozonac, ouă roşii şi vin.

Dacă plouă, rugăciunile se ţin în sfintele biserici.

Sperăm ca sărbătoarea, pentru care Administraţia Cimitirelor s-a pregătit încă din zilele precedente, să nu se transforme în sărbătoare câmpenească, aşa cum s-a mai întâmplat în anii din urmă, dintr-o rea înţelegere a sensului acestei sărbători care trebuie parcursă cu bucurie creştinească şi nu cu zgomot şi indecenţă.

Citit 1043 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.