CARTEA unui gălăţean, LANSATĂ la Biblioteca Naţională
Foto: Foto: Crina Photography

CARTEA unui gălăţean, LANSATĂ la Biblioteca Naţională
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un autor gălăţean şi-a lansat romanul la Biblioteca Naţională, chiar în prezenţa directorului instituţiei, dna Elena Tîrziman. După-amiaza de marţi, 3 iunie, a însemnat pentru gălăţeanul Dragomir Dumitrache prezenţa în Capitală alături de ultimul volum al trilogiei sale "Nume de cod: Viţa de Vie” - aventuri fantastice publicate la editura "Zeit" din Brăila, în condiţii grafice deosebite. Directorul editurii, Cătălin Moldoveanu, a vorbit despre o simbolistică a culorilor, folosită de autor: roşu şi verde, care caracterizează regnul animal şi pe cel vegetal, lumi diferite, legate însă ingenios de scriitor într-un dialog interregn.

Despre valenţele patriotismului sănătos cultivat de cartea ce ne propune şi un brand de ţară agricol şi istoric a vorbit şi Dragoş Vanghelie, reprezentantul Bibliotecii "Lux et Veritas", bibliotecă a Marii Loji Naţionale din România. Un brand care să permită nu numai „exprimarea valorilor perene, adevărate, istorice ale poporului român, păstrate prin tradiţii, ci şi o puternică ancorare în economia de piaţă actuală”. Astfel, din punerea în valoare artistică a legendelor, cultivând arta producerii bunului vin românesc, cu tradiţie veche, cu istoria sa milenară, „ar avea de câştigat deopotrivă şi industria turismului, şi cea a serviciilor conexe, împreună cu întreaga dezvoltare a legăturilor orizontale”, a observat vorbitorul.

Cartea inventează un personaj arhetipal, de tip Omul-păianjen, Superman sau Omul invizibil, un personaj-brand, inspirat însă din cultura şi istoria românească: femeia-viţă-de-vie. Autorul, despre care am mai scris la lansarea, la Galaţi, a celor trei volume, este implicat într-un domeniu de performanţă al agriculturii, a avut şi o viaţă „de roman”, viaţă aventuroasă, dar şi de muncă dăruită, în multe locuri din ţară şi din străinătate, chiar şi în Africa.

Seara a fost întregită de Casa de Vinuri Cotnari, care a oferit o degustare, sub „bagheta” somelierului Sergiu Nedelea.

Citit 998 ori Ultima modificare Luni, 09 Iunie 2014 18:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.