Două oferte interesante în weekend, la Teatrul Dramatic

Două oferte interesante în weekend, la Teatrul Dramatic
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sâmbătă cu intrigă poliţistă

Pe 14 iunie, de la ora 19,00, în Sala mare a Teatrului Dramatic „Fani Tardini” se va juca spectacolul „Şarpele în iarbă”, de Alan Ayckbourn, în regia lui Cătălin Vasiliu. În distribuţie apar actorii Oana Preda Gheorghe, Carmen Albu, Cristina Uja, Petrică Păpuşă şi Dan Căpăţână.

Umor negru, puţină psihologie, psihanaliză şi realism. „Aplauze la rampă pentru echipa de actori care a trebuit să joace la milimetru într-o piesă curat englezească”, scriam la premieră. Textul este incitant. Autorul, britanicul Ayckbourn, „maestru al satirizării manierelor clasei de mijloc, care a fost, de altfel, comparat cu Noel Coward şi Harold Pinter” (Encyclopedia of World Biography), a fost tradus în 25 de limbi şi este jucat cu succes în multe ţări.

Cinci actori, o actriţă, cinci roluri

Duminică, de la ora 19,00, tot în Sala mare a teatrului, se va juca drama „Hora iubirilor”, de Arthur Schnitzler („scriitor şi dramaturg austriac, precum şi cel mai important reprezentant al Modernităţii vieneze”, găsim pe Wikipedia), în regia lui Ţino Geirun, care semnează şi scenografia. În distribuţie: Oana Preda Gheorghe, Ciprian Braşoveanu, Vlad Ajder, Stelian Stancu, Dan Căpăţână şi Vlad Vasiliu.

Joc susţinut al actorilor şi un tur de forţă pentru Oana Gheorghe, care joacă în mai multe roluri. „Cinci personaje-femei în cinci ipostaze, toate cinci umilitoare, tragice sau măcar cu gust amar, pe fondul unui umor cinic, dar exact, sunt jucate excelent, în viziunea regizorului Geirun Ţino, de o singură actriţă: Oana Preda Gheorghe”, scriam la premieră.

„Gulliver”: o săptămână în turneu

Dacă vă miraţi de ce nu sunt spectacole la secţia pentru copii a Teatrului Dramatic, la „Gulliver”, trebuie să aflaţi că actorii nu şi-au luat vacanţă, însă teatrul este în turneu în această săptămână. Dar revine şi va avea chiar şi o premieră.

Citit 724 ori Ultima modificare Joi, 12 Iunie 2014 17:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.