Ambasadorul Germaniei, în vizită la Galați

Ambasadorul Germaniei, în vizită la Galați
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Joi, 25 iunie, Excelenţa Sa Werner Hans Lauk, ambasadorul Germaniei la Bucureşti, va fi prezent la Galaţi unde, la ora 16,00, este aşteptat la Casa Cuza Vodă. Scopul descinderii este tocmai unul cultural, ambasadorul arătându-se interesat de Circuitul turistic muzeal gălăţean, după cum am aflat de la directorul Muzeului de Istorie „Paul Păltănea”, prof. Cristian Căldăraru. Oaspetele, însoţit de un mic personal al Ambasadei, va putea vedea o parte din colecţiile de la Muzeul Casa Cuza, apoi de la Casa Colecţiilor şi în final la sediul de pe strada Domnească nr. 25 a Muzeului. Urmează ca oficialul să facă apoi o vizită la Forumul Democrat German. De asemenea, se va întâlni cu reprezentanţi ai Prefecturii şi Consiliului Judeţului.
„Domnului ambasador i s-a adus la cunoştinţă despre proiectul inedit, iniţiat şi materializat de către Consiliul Judeţului – „Circuitul turistic muzeal în judeţul Galaţi” – şi ambasadorul a ales, cu această ocazie, să viziteze secţiile din oraş ale Muzeului”, ne-a spus directorul Căldăraru. Oferta Galaţiului e variată şi interesantă: arheologie (nu va lipsi Innocens), Ev Mediu şi modenitate; inclusiv urme ale germanilor veniţi la noi după 1866, la începerea lucrărilor la calea ferată, dar şi un pistol-mitralieră şi o cască soldăţească din Al Doilea Război Mondial. Site-ul Ambasadei Germaniei la Bucureşti ne oferă câteva date despre diplomatul aşteptat la Galaţi. Iată, succint, câteva: Excelenţa Sa Werner Hans Lauk este, din 2013, şeful misiunii Republicii Federale Germania în România, are studii de economie politică şi a fost asistent universitar la Universitatea Tübingen. S-a calificat apoi pentru Ministerul Federal al Afacerilor Externe (între ´79 -´80; fiind director adjunct acolo între ´91 şi ´96, şi chiar director, între 2001 şi 2004!). Diplomat de carieră, a lucrat în ambasade din Caracas, Praga, Riad, Beijing (între 2004 – 2008, fiind ministru consilier şi şef al secţiei economice), Kabul (în 2008, şef al misiunii). În 2001, a fost recompensat cu Ordinul de Merit al ţării sale.

 

Citeşte şi:

Licitaţie la Consiliul Judeţului Galaţi: Circuitul muzeelor de la bloc

Citit 1225 ori Ultima modificare Luni, 23 Iunie 2014 23:20

2 comentarii

 • postat de Mihail
  Joi, 26 Iunie 2014 00:15
  5.13.168.***
  In poza ne surade nostalgic un concitadin de-al nostru,necunoscandu-l pe acesta,unii cititori cred din prima ca domnul profesor Caldararu este ambasadorul depsre acre se face vorbire!
  1
  6
  Raportează
 • postat de julien
  Miercuri, 25 Iunie 2014 09:57
  5.13.216.***
  sa se ia masuri urgente ca acest ambasador sa nu fie atacat de vreo haita de caini vagabonzi .
  2
  3
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.