Începe Festivalul „Future movie”! Oscaruri şi filme studenţeşti, la Galați, cu INTRARE LIBERĂ

Începe Festivalul „Future movie”! Oscaruri şi filme studenţeşti, la Galați, cu INTRARE LIBERĂ
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Proiecţiile au loc la Grădina Teatrului Muzical, iar intrarea spectatorilor este gratuită * Regizoarea şi o actriţă din "Selfie" sunt din Galaţi


Miercuri, 30 iulie, la ora 20.30, în Grădina Leonard a Tatrului Muzical, va avea loc deschiderea Festivalului de film „Future Movie”, al Centrului Cultural Dunărea de Jos (CCDJ), realizat în parteneriat cu Uniunea Autorilor şi Realizatorilor de Film din România, sub preşedinţia regizorului Ioan Cărmăzan.

Publicul (sunt 1.000 de locuri pe scaune) va avea acces gratuit în cele cinci zile ale festivalului, în faţa ecranului de opt metri şi o tehnică performantă, furnizată de partenerul bucureştean, a anunţat ieri directorul CCDJ, Sergiu Dumitrescu, secondat de poeta Florina Zaharia, responsabilă cu buna defăşurare a proiectului, ajuns acum la cea de-a cincea ediţie.

Una din noutăţile aduse de festival, care va fi prezentat, seară de seară, de cunoscuta actriţă Ioana Crăciunescu şi de poetul Dan Mircea Cipariu, este că, în ziua deschiderii, actorii din filmul „Selfie” vor avea, după proiecţie, o şedinţă foto cu spectatorii. Este de remarcat că atât regizoarea filmului, Cristina Iacob, cât şi una dintre actriţe, Crina Semciuc, sunt gălăţence!

Filmele de lung metraj, câte unul pe seară, sunt nou-nouţe (din acest an, cel mult din anul precedent) şi vor atrage cu siguranţă publicul. Printre ele sunt şi filme de Oscar. Vom viziona producţiile: „Selfie” - românesc, „Blue Jasmine”, „Frozen” (animaţie), „Gravity” (SF) - americane, precum şi filmul „Closer to the moon” - românesc, cu distribuţie internaţională.

Acestea vor fi prefaţate de filme ale studenţilor din trei şcoli superioare de cinematografie. Astfel, vor rula câte patru filme studenţeşti pe seară, totalizând toate patru până la 25 de minute de proiecţie. Ele sunt rodul unei selecţii din 60 de filme, realizată de profesorii de la Universitatea Hyperion, pentru producţiile propriilor studenţi şi ale studenţilor de la UNATC şi Universitatea Media Bucureşti.

Organizatorii spun că vor apela la administraţia publică locală, pentru a se încerca punerea la dispoziţie şi a unor autobuze Transurb, dat fiind că filmele se vor termina după ora de retragere a maşinilor de transport în comun, însă directorul CCDJ a observat că şi alte spectacole în aer liber s-au terminat târziu, fără ca acest lucru să-i împiedice pe gălăţeni să ajungă acasă prin mijloace proprii şi că, oricum, proiecţiile sunt gratuit oferite.

CITEŞTE ŞI: Scriitori gălăţeni şi din ţară, pe Valurile Dunării

Citit 2379 ori Ultima modificare Marți, 29 Iulie 2014 09:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.