Teatrul „Gulliver”, INVITAT în festival LA ISTANBUL

Teatrul „Gulliver”, INVITAT în festival LA ISTANBUL
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Teatrul pentru copii „Gulliver” a fost invitat la un festival internaţional de teatru, în octombrie, la Istanbul. Se va juca în limba franceză, la Institutul Cultural Francez de acolo, spectacolul „Castelul din Carpaţi”, după Jules Verne.

Este o urmare a impresiei lăsate de turneul teatrului nostru din februarie în fosta capitală imperială, patria lui Nastratin Hogea, cu piesa „Motanul încălţat”, care s-a bucurat atunci de succes.

Din câte am aflat de la actorul Eduard Şişu, coordonatorul Secţiei de Păpuşi a Teatrului Dramatic „Fani Tardini” - fostul şi, sperăm, viitorul Teatru de copii „Gulliver”, invitaţia vine prin implicarea Institutului Cultural Român din Istanbul, unde au fost trimise mai multe spectacole înregistrate ale gălăţenilor, după ce „Motanul încălţat” a fost remarcat la faţa locului.

 

Gălăţenii merg şi la alte patru festivaluri

Plouă cu invitaţii, ceea ce presupune un mare efort din partea trupei. Teatrul "Gulliver" va trebui să facă mai multe deplasări, la festivaluri cunoscute din ţară. Gălăţenii sunt invitaţi în septembrie la Festivalul de la Piteşti, unde vor merge cu „Păcală”, la începutul lunii octombrie, la Festivalul de la Alba Iulia, imediat urmând cel de la Iaşi, iar la sfârşit de an, ca de obicei, la Festivalul „Ţăndărică”, în Capitală.

CITEŞTE ŞI: Păpuşarii gălăţeni le-au luat caimacul: "Motanul încălţat" a cucerit marele trofeu în Turcia

Citit 1338 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Septembrie 2014 17:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.