Festivalul Bujorului a fost un succes

Festivalul Bujorului a fost un succes
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* A treia ediţie a tânărului festival din pădurea Plevna a adunat câteva mii de oameni *

Duminică, în pădurea Plevna din comuna Rediu, a avut loc a treia ediţie a Festivalului Bujorului. La eveniment, căruia bunul Dumnezeu i-a dăruit o vreme superbă, au participat câteva mii de oameni, veniţi din Rediu, Plevna, Băleni, Cuca, Suhurlui, Scînteieşti, Pechea şi chiar şi mai de departe.

După câte ne-a declarat primarul Gheorghi Buruiană, festivalul de anul acesta a depăşit cu mult ediţiile trecute: „A fost şi mai multă lume, dar şi programul a avut mai multă calitate”, a spus primarul.

Dintre evenimentele primei părţi a zilei amintim: prezentarea numărului 5 al revistei „Eco - Logos” (acţiune de care s-au ocupat elevele Doina Miron şi Iulia Isaia); suita de dansuri populare suţinută de piticii grădiniţei Rediu (sub îndrumarea educatoarelor Maria Dumitrache şi Marioara Miron); spectacolul de cântece şi dansuri populare aduse pe scenă de elevii de la Şcoala de Arte şi Meserii Rediu, Şcoala generală Plevna şi Şcoala Gimnazială Suhurlui (îndrumaţi de cadrelor didactice Catrina Dajbog, Nicoleta Neicu, Nela Dimian şi Mihaela Dajbog); tradiţionala (deja) paradă a costumelor din materiale reciclabile, apoi „Crosul Bujorului”, pe patru categorii de vârstă, câştigatorii fiind premiaţi de Direcţia Judeţeană de Sport.

La vremea prânzului, au urcat pe scenă invitaţii: ansamblul „Ciobanaşul” de la Şcoala nr.38 „Grigore Moisil” din Galaţi (cooordonator prof. Traian Ilisan); grupul „Olympos” al comunităţii elene din municipiul Galaţi (dansurile tradiţionale din Elada), ansamblul „Bujoreanca” de la Cavadineşti (venit cu tot cu primarul Aurel Florea). Către seară şi după lăsare întunericulul, atmosfera a fost întreţinută de formaţia „Albastru”, de la Vaslui.

Organizatorii au dorit să mulţumească - prin intermediul „Vieţii libere” - tuturor celor care au participat la festival, sponsorilor şi colaboratorilor de nădejde: profesorii Dorina Buruiană, Nicoleta Mitrea, Nadia Marin şi Loredana Munteanu. „La anul va fi şi mai şi”, a promis primarul Gherghi Buruiană.

Citit 1596 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.