Valori culturale armene, la Casa Cuza

Valori culturale armene, la Casa Cuza
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„Valori culturale armene la Dunărea de Jos” este titlul expoziţiei care se vernisează vineri, 19 septembrie, de la ora 12,00, la Muzeul „Casa Cuza Vodă”, str. Al. I. Cuza, nr. 80.

Evenimentul este organizat de Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi, în colaborare cu filiala gălăţeană a Uniunii Armenilor din România, Biblioteca „V. A. Urechia” şi Serviciul Judeţean Galaţi al Arhivelor Naţionale.

“Expoziţia readuce în atenţia publicului tradiţia şi diversitatea culturală a comunităţii armene, care a avut în decursul vremurilor, alături de alte comunităţi etnice locale, un rol important în conturarea vieţii sociale, religioase, economice şi politice a oraşului Galaţi. În cadrul expoziţiei pot fi admirate obiecte tridimensionale, carte veche, matrice sigilare şi documente reprezentative, datate sfârşitul secolului al XVIII-lea şi prima jumătate a secolului al XX-lea, menite a purta vizitatorul într-un periplu istoric la Dunărea de Jos, alături de comunitatea armeană din Galaţi”, aflăm de la organizatori.

Citit 770 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Septembrie 2014 17:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.