Un nou eveniment de marcă la Galaţi/ Gong pentru deschiderea Festivalului Internaţional de Animaţie "Gullier"

Un nou eveniment de marcă la Galaţi/ Gong pentru deschiderea Festivalului Internaţional de Animaţie "Gullier"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Astăzi începe cea de-a XXII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Animaţie „Gulliver”, unul dintre cele mai longevive evenimente de acest gen din ţară. Va fi un adevărat maraton teatral: timp de cinci zile vor fi jucate, la Teatrul Dramatic „Fani Tardini”, câte cinci spectacole pe zi.

Vor fi prezentate cele mai noi şi mai bune spectacole din ţară de la teatrele care an de an abia aşteaptă să-şi prezinte creaţiile la Galaţi, mai ales că festivalul propune şi o ierarhizare obiectivă.

Preţul biletelor este de 10 lei pentru copii şi 12 lei pentru adulţi, doar două spectacole pentru tineri şi adulţi având preţuri mai mari. Astfel se va plăti 15 lei la spectacolul trupei Godot Cafe -Teatru şi 26 lei la cel al Companiei Passepartout „Dan Puric”, cu gălăţeanul Adrian Nour.

Cinci zile de poveste şi o lansare de carte

Vor prezente trupe de la teatre din Bucureşti, Piteşti, Craiova, Iaşi, Alba Iulia, Bacău, Ploieşti, Sibiu, Braşov, Baia Mare şi Constanţa. Partea internaţională a festivalului va fi reprezentată de Teatrul „Guguţă” din Chişinău şi Teatrul de Umbre „Cengiz Özek” din Istanbul, Turcia.

Poveşti cunoscute sau mai puţin cunoscute vor ţese o adevărată sărbătoare pentru spectatorii mari şi mici: „Prinţesa şi broscoiul”, „Cenuşăreasa”, „Prinţul fericit”, „Trei daruri fermecate”, „Dragonul”, „Prinţesa Da Yang şi Da Yin”, „Fluierul fermecat”  sau „Vrăjitorul din Oz” fiind doar câteva exemple.

Tot în cadrul festivalului, Victor Cilincă va lansa, pentru copii, o carte electronică mai mult decât utilă, scrisă cu răbdarea şi fineţea caracteristice, „Abecedar istoric gălăţean”.

Festivitatea de premiere va avea loc sâmbătă, 15 noiembrie, de la ora 18,00.

Astăzi vine „Ţăndărică”

Astăzi de la ora 9,30, în Sala Mare a Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, are loc Deschiderea Festivalului, după care, de la ora 10,00,  vor intra în scenă actorii de la Teatrul „Ţăndărică” din Bucureşti, cu piesa „Prinţesa şi broscoiul”. Urmează, de la 11,30, în Sala Studio, Teatrul pentru Copii şi Tineret „Colibri” din Craiova, care aduce spectacolul „Prinţul broască”. De la 13,30, în Sala Mare, va participa la festival Teatrul pentru Copii şi Tineret "Aşchiuţă" Piteşti, cu „Cenuşăreasa”. De la 18,00, în Sala Studio, UNATC prezintă spectacolul „Trei daruri fermecate”, iar de la 19,00, în Sala Mare, Teatrul „Luceafărul” Iaşi vine cu „Prinţul fericit”.

Citeşte şi: Programul complet al Festivalului "Gulliver"

Citit 719 ori Ultima modificare Marți, 11 Noiembrie 2014 09:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.