Raţa sunătoare - EXPONATUL LUNII ianuarie la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii

Raţa sunătoare - EXPONATUL LUNII ianuarie la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Exponatul lunii ianuarie la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi este raţa sunătoare (denumită ştiinţific "Bucephala clangula"), specie întâlnită în nordul Europei, Asiei şi Americii de Nord.

În România este o specie foarte rar cuibăritoare, semnalările recente fiind din zona Deltei Dunării. În schimb, este o specie frecventă în timpul migraţiei şi pe timpul iernii. Raţa sunătoare preferă pentru cuibărit zonele umede mărginite de păduri cu arbori bătrâni şi cu zone deschise de apă, fără multă vegetaţie acvatică. În afara sezonului de cuibărit, poate fi întâlnită într-o varietate foarte mare de zone umede, specia nu are cerinţe ecologice stricte în această perioadă.

Ameninţările principale asupra acestei specii sunt legate de degradarea zonelor de cuibărit şi de exploatările forestiere. În zona de iernat, principalele probleme sunt cauzate de poluare.

În cadrul expoziţiei se regăsesc două exemplare de raţă sunătoare (mascul şi femelă) care vor putea fi văzute la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii până pe data de 31 ianuarie.

Citeşte şi: Gălăţenii pot admira acvila de munte - EXPONATUL LUNII DECEMBRIE - la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii

Citit 1016 ori Ultima modificare Vineri, 09 Ianuarie 2015 18:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.